Fantastičan uspjeh

FOTO Sportaši udruge Veliko srce potukli konkurenciju i kvalificirali se na Zimske olimpijske igre

Sudjelovanje na zimskim Olimpijskim igrama najviše međunarodne razine posebna je čast za naše sportaše, ali i za cijeli grad i županiju jer ipak smo mi ekipa sa velikim srcem, rekla je Silvija Kovač.

10:50h
0
Foto: Udruga Veliko Srce

Sportaši Sportske udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Veliko srce iz Koprivnice nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na krpljama u Delnicama i postigli odlične rezultate.

Nataša Zamljačanec Plahinek, Vladimir Strmecki i Ivan Dujaković osvojili su prvo mjesto pojedinačno, a prvo mjesto osvojeno je i u ekipnoj konkurenciji.

S obzirom na to da sportaši Sportske udruge Veliko srce već niz godina postižu vrijedne i zapažene rezultate na različitim sportskim natjecanjima i u različitim sportskim disciplinama, uspjeli su se kvalificirati na Zimske olimpijske igre Specijalne olimpijade koje se održavaju u Austriji u razdoblju od 11. do 25. ožujka 2017. godine.

Nataša Zamljačanec Plahinek, Vladimir Strmecki i Ivan Dujaković temeljem prethodnih vrhunskih rezultata kvalificirali su se u disciplini trčanja na krpljamai i to u disciplinama na 100 metara, 200 metara i štafeta. Za glavnog trenera reprezentacije u navedenoj disciplini imenovan je trener Alen Marošević.

– Sudjelovanje na zimskim Olimpijskim igrama najviše međunarodne razine posebna je čast za naše sportaše, ali i za cijeli grad i županiju jer ipak smo mi ekipa sa velikim srcem. Ovo su za nas već druge Olimpijske igre i ponosni smo što smo dio reprezentacije, a ujedno i promotori sporta za osobe s intelektualnim teškoćama u našem gradu i županiji – istaknula je voditeljica sportskih aktivnosti iz Udruge Silvija Kovač.

 

čitam...