obljetnica

FOTO Srednja gospodarska škola Križevci proslavila 156 godina postojanja

09:51h
0
Podijeli objavu
156 godina Srednje gospodarske škole // Foto: križevci.hr

Srednja gospodarska škola Križevci danas je u Sportskoj dvorani Ivana Zakmardija Dijankovečkog proslavila Dan škole. Okupljene je učenike, nastavnike i goste pozdravio ravnatelj škole Toni Svoboda, dodavši kako je Srednja gospodarska škola utemeljena prije 156 godina te je u to doba bila prva poljoprivredna škola u Hrvatskoj pod nazivom Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište. Iako je od tada pa do danas prošla niz promjena u nazivu i smjerovima uspjela je zadržati prepoznatljivu kvalitetu rada.

U ime Grada Križevaca prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović koji je, čestitajući im Dan škole, naglasio važnost obrazovanja kao temelja razvoja društva putem pojedinačnih uspjeha ostvarenih upravo primjenjujući usvojeno znanje i vještine.

Učenici su za nastavnike i goste pripremili zabavni program prožet dramskim i edukativnim sadržajem.

Na kraju programa uručena su mnogobrojna priznanja učenicima i to; za odličan uspjeh i uzorno vladanje, sportska postignuća, sudjelovanje u izložbi malih životinja i pripremi školskog štanda na 19. Obrtničkom i gospodarskom sajmu te za sudjelovanje u projektima.

Podijeli objavu