GALERIJA MIJE KOVAČIĆA

FOTO Srednja škola Koprivnica povodom rođendana predstavila monografiju

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

09:36h
0
Foto: Grad Koprivnica

Povodom 60. rođendana Srednje škole Koprivnica jučer je u prostorima koprivničke Galerije Mije Kovačića predstavljena monografija Srednja škola Koprivnica: 60 godina 1959. – 2019.

Uz mnogobrojne posjetitelje, predstavljanju monografije prisustvovali su i nekadašnji ravnatelji škole profesori Anto Rosandić, Ivan Dujmić, Anđela Mioč i Đurđa Fijačko. O projektu izrade Monografije i samoj Monografiji, govorili su ravnateljice Manuela Gregurić, recenzenti Ksenija Krušelj i Dražen Ernečić te autori Anja Novak i Damjan Abou Aldan.

U ime Grada Koprivnice okupljenima se s nekoliko prigodnih riječi obratio gradonačelnik Mišel Jakšić, dok je pred Koprivničko-križevačkom županijom govorio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Izuzetno se ponosim cjelokupnim obrazovnim sustavom grada Koprivnice, svim našim školama, ali jedna mi je ipak malo više pri srcu, a to je Srednja škola, naš Školak. Škola na koju sam neizmjerno ponosan i jako mi je drago da danas ovdje slavimo njezin 60. rođendan. Srednja škola je stvorila jako puno ljudi u tih 60 godina koji su stvarali i skrbili o našem gradu i uopće ne sumnjam da će uz sadašnju ravnateljicu Manuelu i njezine suradnike tako biti i dalje te da će Srednja škola biti jedan od glavnim temelja razvoja i obrazovnog sustava, a samim time i gospodarstva i života u našem gradu i županiji – rekao je između ostalog u emotivnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić, a prenijele službene stranice Grada Koprivnice.

Pred Koprivničko-križevačkom županijom govorio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Ponosan sam na sve vas jer na najbolji način predstavljate Koprivničko-križevačku županiju i želim vam mnogo uspjeha i odlične rezultate u radu i učenju te još brojne radosne obljetnice – poručio je Ljubić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.