Nova sezona pred vratima

FOTO Stadion NK Križevaca spreman za novu sezonu nakon najvećeg ulaganja u 20 godina, a spremna je i ekipa, Miklečić: Želimo proći Rovinj u kupu i ugostiti prvoligaša, to je događaj za cijeli grad

Momčad se i ojačala tijekom prijelaznog roka, a novaci su se dobro uklopili s ostatkom momčadi.

18:22h
0
Prostori Nk Križevci
Mihael Miklečić // Foto: Ivan Brkić

Stadion NK Križevaca polako, ali sigurno, dobiva uvjete dostojne nogometaša i ranga i kojemu se natječu. Situacija s infrastrukturom znatno je bolja od one o kojoj smo pisali u listopadu prošle godine, kada se stadion praktički raspadao.

Toalet je bio praktički razbijen, svlačionice u prilično lošem stanju od poda do stropa, a stolarija dotrajala i propusna. No, neki od tih problema su sanirani te će momčad krenuti u novu sezonu s boljim uvjetima.

– Puno je bolje nego prošle godine. Ima još detalja koje treba doraditi, ali radimo koliko se stigne. Nismo mogli mnogo toga napraviti prošle godine jer jednom kada prvenstvo krene, nema radova jer su u svlačionicama svi, od uzrasta U-6 do seniora i veterana. Sada je pak problem dobiti majstore, gužva je, ne bi vjerovali koliko zapravo malo ima slobodnih majstora. Sada ćemo sigurno čekati dva mjeseca da nam stave pločice u pet-šest kvadrata – rekao nam je tajnik kluba Dejan Pernjak.

Prostori Nk Križevci
Dejan Pernjak // Foto: Ivan Brkić

Tako je dio svlačionica obnovljen, no s dijelom se još nije ni krenulo. To bi ipak trebalo biti na redu u idućih tjedan dana. Sve se to financira uz pomoć Grada Križevaca i Zajednice športskih udruga, odnosno sredstva koja na kraju godine ostanu preusmjere se u infrastrukturne investicije.

Tako je postavljena nova izolacija, električne instalacije odnosno nova vrata i prozori, od jedne velike svlačionice radit će se dvije manje za mlađe uzraste, stavljat će se nove reklame na kućice, mozaika na ulaz, dovršiti sanitarni čvor i ‘glancati’ još neki detalji kako bi stadion u što boljem stanju dočekao novu sezonu. U sve je to utrošeno oko 20.000 kuna.

– Ukupno, to je sigurno najveće ulaganje u klub u posljednjih 20 godina – uvjeren je Pernjak.

Prostori Nk Križevci
Foto: Ivan Brkić

Također, tu su i dugoročniji planovi za prostor stadiona.

– Više od toga zapravo i ne smijemo. Smijemo raditi iznutra, no prostor je na zemljištu Hrvatskih voda, tako da mi ne smijemo raditi velike zahvate bez njihove dozvole. Zato neke stvari čekaju dulje vrijeme. Iduće godine bi se trebalo saznati je li Gradu prošao projekt atletske staze, a u iduće dvije-tri sezone trebao bi se početi graditi sportsko-rekreacijski centar za stvaranje zaokružene cjeline za ostale sportove – najavio je Pernjak.

Momčad koja će ući u novu sezonu 4. Lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica većinom je formirana, a pripreme teku očekivanim tijekom, rekao nam je trener Mihael Miklečić.

– Pripreme odrađujemo dobro, imamo samo malo problema s godišnjim odmorima jer većina igrača radi pa se popunjavamo kako možemo. Svima je tako, kroz tjedan dana ćemo se kompletirati. Liga se još više izjednačila, svatko sa svakim može igrati, jedino smatram da je Tehničar iz Cvetkovca razinu iznad. Kup će biti zanimljiv, izvukli smo Rovinj. Ne znamo puno o njima, isti su rang kao i mi, ali želimo ih proći jer kasnije mogu doći Dinamo, Hajduk, Rijeka, neki prvoligaš, što je velik događaj za grad – kaže Miklečić.

Prostori Nk Križevci
Foto: Ivan Brkić

Momčad se i ojačala tijekom prijelaznog roka, a novaci su se dobro uklopili s ostatkom momčadi.

– Pokazali su kvalitetu, pogotovo Jaković, koji se odlično prilagodio i u tri utakmice pokazao da će biti pravo pojačanje za nas. Rumenjak se vratio iz Austrije i odlično radi, Pavličević se upoznao sa svima i nema problema u prilagodbi i donijet će nam stabilnost u zadnjoj liniji – zaključio je trener Miklečić.

čitam...