Umjetna trava

FOTO Staro rukometno igralište kraj Gradskog stadiona dobilo novi izgled

15:19h
0
Umjetna trava na rukometnom igralištu // Foto: Matija Gudlin

Ukupni troškovi kompletnih radova prošle i ove godine popeli su se do 500 tisuća kuna, a planiraju se i još neki zahvati.

Ako ste ovih dana prolazili pokraj Gradskog stadiona u Koprivnici, mogli ste vidjeti opsežne radove na betonskom rukometnom igralištu nedaleko od glavnog nogometnog terena. Već neko vrijeme zapušteno i oštećeno igralište dobilo je novo ruho i novu svrhu.

Radovi na igralištu dio su šire obnove koja uključuje, između ostaloga, uređivanje tribine uz njega, obnovu svlačionica Škole nogometa i postavljanje rasvjete. No, glavni radovi odnose se na samo igralište koje je dobilo novu podlogu.

Ukupni troškovi kompletnih radova prošle i ove godine popeli su se do 500 tisuća kuna, a planiraju se i još neki zahvati.

– Trenutno smo u završnoj fazi na postavljanju umjetne trave i uređenju malonogometnog igrališta na bivšem asfaltiranom rukometnom igralištu, u sklopu kojih radova je izvedena i nova oborinska kanalizacija za predmetno igralište, izvedena je nova metalna ograda oko igrališta, asfaltirana je staza s istočne strane igrališta, obnavljaju se stupovi reflektora igrališta i uređuje se okoliš oko igrališta. Predviđena vrijednost radova iznosi oko 375.000 kn s PDV-om – rekla nam je viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću grada Koprivnice Gordana Biondić.

Postavljanje reflektora // Foto: Matija Gudlin
Postavljanje reflektora // Foto: Matija Gudlin

Obnova je počela prošle godine na prostoru oko samog igrališta.
– Prošle godine izvedeni su radovi na rušenju ruševne istočne tribine asfaltiranog rukometnog igrališta na stadionu, na sanaciji pukotina na asfaltu samog igrališta, na sanaciji oštećenih redova gledališta sa zapadne strane igrališta te na popravku žičane ograde iza bivše istočne tribine prema pomoćnom travnatom igralištu. Vrijednost navedenih radova iznosi 80.000 kn plus PDV – objasnili su nam.

Ove je godine napravljeno više većih zahvata kojima se cijena obnove popela na pola milijuna kuna. Za iduću godinu najavljena je i obnova parkirališta uz igralište te uređenje okoliša oko zgrade Streljane.

– Ove godine napravljeni su radovi obnove krovišta na objektu svlačionica Škole nogometa uz asfaltirano rukometno igralište i postavljanja rasvjetnih reflektora betonskog platoa ispred ulaska u svlačionice Škole nogometa i ti radovi koštali su 120.000 kn plus PDV.
Iz svih navedenih radova i njihovih troškova vidljivo je da je tijekom prošle i ove godine u taj dio stadiona uloženo 500.000 kn plus PDV – izračunato je.

Prenamjenom igrališta iz rukometnog u malonogometno dobiva se dodatan teren na kojemu će mladi nogometaši moći brusiti svoje vještine.

– S novouređenim malonogometnim igralištem na stadionu se dobiva još jedan nogometni teren koji će biti iskoristiv za trening mlađih uzrasta nogometaša iz Škole nogometa grada Koprivnice, čime će se rasteretiti prebukirano veliko igralište s umjetnom travom  na kojem su dosad brojne selekcije Škole nogometa, NK Slaven Belupa, NK Koprivnice i NK Tehnike trenirale i do kasnih večernjih sati. Također igralište će moći koristiti i rekreativci, a u razgovorima smo i s ljudima iz KURS-a da se već sljedećeg ljeta na ovom igralištu organizira Ljetna liga u malom nogometu – najavljeno je.