Novogodišnje bebe

FOTO Staru godinu ispratio Marcel, a u novu nas uvela Nela

14:00h
0
Novogodišnje bebe posjetili su gradski oci // Foto: Grad Koprivnica

Prvi put nakon negativnog trenda i sve manjeg broja poroda, ove godine imamo porast tog broja i to za desetak te se nadamo da ćemo taj porast zadržati. Prošle godine rođeno je 836 djece, rekao je dr. Ivica Stanišić.

U koprivničkom rodilištu novogodišnja noć protekla je radno. Naime točno 40 minuta nakon ponoći na svijet je došla malena Nela, dugačka 50 centimetara i teška 3050 grama, dok je 2016. godinu ispratio Marcel rođen u 23.14 sati težak 3500 grama i dugačak 50 centimetara.

Na Odjelu rodilišta su zadovoljni, jer godinu koja je za nama pamtit će po pozitivnom trendu kada je u pitanju broj rođene djece.

– Zadovoljni smo s ovom godinom. Prvi put nakon negativnog trenda i sve manjeg broja poroda, ove godine imamo porast tog broja i to za desetak te se nadamo da ćemo taj porast zadržati. Prošle godine bilo je 837 poroda dok je rođeno 836 djece – rekao je dr. Ivica Stanišić, voditelj Odjela za ginekologiju u OB Dr. Tomislav Bardek.

Babinjače i novorođenčad na samu Novu godinu u rodilištu posjetili su v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić i zamjenica Melita Samoborec, koji su za svako dijete donijeli prigodni poklon.

– Koprivnica je dobila brojne certifikate i nagrade kao Grad prijatelj djece i to s ponosom čuvamo. Veseli nas povratak pozitivnog trenda broja rođene djece te ćemo i dalje tražiti kombinaciju mjere da se ovaj pozitivan trend nastavi – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

U gradu Koprivnici od 1. siječnja ove godine naknada za opremu za novorođenčad koju Grad daje, povećala se s tisuću na 1.500 kuna.

čitam...