došla na ideju prije dvije godine

FOTO Štefica na poziv uzme opremu, sjedne u svoj mobilni frizerski salon pa odlazi šišati mlado i staro u najdalje zakutke županije

Frizerka je željela postati još dok je bila djevojčica, kada je u frizerski salon odlazila s majkom.

20:00h
0
Šteficu djeca jako vole // Foto: Dina Ivačić

Nemate volje i želje sjediti u frizerskom salonu i čekati na red te bi radije ostali u udobnosti svojeg doma i čekali da frizerka dođe k vama? Jedna je takva koja za tu djelatnost ima i registriran obrt i radi u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ona se zove se Štefica Vukotić, iz Sigeca je, mjesta u općini Peteranec i ima mobilni frizerski salon. Nadjenula mu je ime ‘Steffy’.

Ideju je dobila prije dvije godine i to kada je bila na putovanju u Beču. S obzirom na to da je po struci frizerka te ima završen majstorski ispit, viđeno je provela u djelo i ‘primila’ se posla po cijeloj županiji.

– Idem na sve strane, po cijelom kraju, gdje god me pozovu. Kalinovac, Novigrad Podravski, Hudovljani, Hlebine, Peteranec… Nekako najviše u Koprivnici, što me zapravo i iznenadilo s obzirom na to da u gradu ipak ima puno frizerskih salona. Posla ima, ne mogu se požaliti. Zadovoljna sam – kazala nam je Š. Vukotić.

Nema pravila kada govorimo o godinama i spolu tko bi prednjačio u traženju usluge šišanja i friziranja kod kuće, podjednako je. I mladi i stari vrlo će rado ugostiti ju u svojem domu.

Radi što god treba, od šišanja do friziranja pa do farbanja // Foto: Dina Ivačić

– Dosta me traže mlade majke koje imaju malu djecu pa im je teško organizirati čuvanje. Ovako ja dođem k njima kada im odgovara, dok dijete nahrane ili uspavaju i onda uzmu vremena za sebe. Ima i osoba koje ne žele jednostavno biti viđene u salonu pa će radije ostati kod kuće. Isto tako, puno je i starijih koji nemaju prijevoz i puno im znači dok dođem k njima. To znaju biti takve lijepe dobrodošlice dok ja dolazim, neke mi se mušterije baš tako razvesele kao da im dolazi prijateljica na kavu, a ne frizerka – priča nam.

Nema te frizure ili usluge koju neće napraviti. Osim usluge šišanja, radi i frizure, farbanja, minivale… Baš kao da ste došli u salon i sjeli u frizerski stolac. U koferu ima svu potrebnu opremu što joj treba da bi obavila posao kako treba. Spomenimo i to da ne naplaćuje svoj dolazak već samo cijenu usluge koju napravi.

Mobilni frizerski salon ima već dvije godine // Foto: Dina Ivačić

Najviše ipak ide šišanje i minival. Moja iskustva su zapravo lijepa i pozitivna. I podrška okoline je isto tako bila pozitivna i bili su mi potpora u toj mojoj ideji, od članova obitelji pa do rodbine i prijatelja. Na početku sam se pribojavala ulaziti nepoznatima u domove, ali taj je strah brzo nestao – kaže nam.

Na mobilni salon odlučila se zato što su troškovi poslovanja znatno manji. Htjela je baviti se poslom koji voli, a opet bez zaduženja i kredita koji bi bili potrebni da otvori salon.

Nisam se željela zakopati u dugove. Radim polako, koliko ide, ide. Sretna sam da mogu mirno leći spavati i znati da nikome ništa nisam dužna. Prednost ovog salona je što ipak nisam vezana za jedno mjesto, a opet ljudima skratim muke i dođem kada njima paše. Moram priznati da se djeca vesele kada dođem i da im puno pomogne to što dođem doma dok se često u salonu djeca rasplaču i nemaju volju za šišanjem. Dom je ipak njihova poznata okolina, pa se malo poigraju dok se upoznamo i onda s veseljem sjednu na stolac da ih ošišam – kazala nam je Š. Vukotić.

Foto: Dina Ivačić

Frizerka je željela postati još dok je bila djevojčica, kada je u frizerski salon odlazila s majkom.

– Svidjelo mi se i rekla sam da ću jednog dana i ja biti frizerka. Eto, želju sam si ispunila. Ima napornih dana jer radim od jutra do mraka, no stvarno volim svoj posao – zaključuje Štefica Vukotić.

Moramo priznati da zbog sve užurbanijeg načina života mobilne usluge i dolazak mušterijama kod kuće zapravo su već i dio uobičajene svakodnevice.

Foto: Dina Ivačić
Loading...