Pripremni radovi kod OŠ Đuro Ester

FOTO Stigli su strojevi do jedine koprivničke škole koja nema dvoranu, ravnateljica Prelogović: Tjelesni imamo u učionici, ovo nam je neizmjerno važno

Dvorana će biti izgrađena na sadašnjem vanjskom igralištu i djelomično parkiralištu.

11:27h
0

Jedina osnovna škola u Koprivnici koja još nema sportsku dvoranu, Osnovna škola Đuro Ester, trebala bi je dobiti tijekom iduće godine. Ovih su dana počeli pripremni radovi na kanalizacijskoj mreži na parkiralištu iza škole koji su potrebni kako bi se moglo krenuti sa samom izgradnjom objekta.

Školu i radove danas su obišli gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnici iz gradske uprave, u društvu ravnateljice škole Sanje Prelogović.

Mišel Jakšić // Foto: Sanjin Bojić

– Krenula je prva faza radova za dvoranu, najavili smo i da u kolovozu ili rujnu kreće gradnja dvorane vrijedne 10 milijuna kuna. Time ispravljamo veliku nepravdu što je ova škola bila jedina koja nije imala adekvatnu dvoranu. Na taj način ćemo značajno podići obrazovni standard, sve ono što je potrebno našim mladima, ali i sportskim rekreativcima. Ovo je lijepa stvar za grad i za Osnovnu školu Đuro Ester – rekao je Jakšić.

Zadoovoljna je i ravnateljica Prelogović, čiji su se učenici dosad morali snalaziti bez dvorane i nastavu tjelesnog odgoja imali su u prostoriji veličine učionice.

Sanja Prelogović // Foto: Sanjin Bojić

– Imamo 740 učenika, a tjelesni imamo u prostoriji veličine 10 sa 12. Projekt je neizmjerno važan za učenike, za grad, ali i za slobodne aktivnosti. Mislim da djeca moraju organizirano provoditi slobodno vrijeme, mi smo i našu malu prostoriju iznajmljivali do 22 sata, znamo kolike su potrebe. Mi smo grad u kojemu se sport razvija i njeguje, vjerujem da će ovo biti predivan projekt – izjavila je ravnateljica.

Dvorana će biti izgrađena na sadašnjem vanjskom igralištu i djelomično parkiralištu. Također, planirano je uređenje jednog vanjskog igrališta uz dvoranu. Prema najavama, dvorana bi trebala biti gotova na proljeće iduće godine.

čitam...