PODRAVKINO UGOSTITELJSTVO

FOTO Što se čeka s otvorenjem Štaglja? Odgovore smo potražili u Podravki

Brojni građani željni vrhunske i kvalitetne hrane, ispijanja kavice i pića u mirnom okruženju još će neko vrijeme morati pričekati.

17:30h
0
Restoran Štagelj // Foto: Mario Kos
Restoran Štagelj // Foto: Mario Kos

Zbog pandemije koronavirusa i trenutne epidemiološke situacije prostor Podravkinog rekreacijskog centra, odnosno uređenog objekta Štaglja još uvijek nije otvoren.

Kako su nam potvrdili iz uprave kompanije, namjera je bila otvoriti ga početkom travnja, no moguće je da će situacija s koronom datum otvaranja pomaknuti za koji tjedan.

Jelovnik je spreman, treninzi s kuharima se održavaju, no ime glavnog šefa kuhinje još nije poznato, obavljaju se razgovori s kandidatima.

Brojni građani željni kvalitetne hrane, ispijanja kavice i pića u mirnom okruženju još će neko vrijeme morati pričekati.

Podsjetimo, novouređeni objekt koji je bio u završnoj fazi uređenja posjetili smo krajem listopada prošle godine kad smo provjerili kako teku pripreme, odnosno završni radovi i doznali što budući posjetitelji ovog Podravkinog ugostiteljskog objekta mogu očekivati.

Ovdje će, u proširenom i obnovljenom Štaglju, na svoje doći oni koji su u stalnoj potrazi za sigurnom zelenom oazom za dječju igru.

Projekt donosi sasvim novi pristup u kojem će se uz vrhunsku gastronomiju voditi računa o sadržaju i promociji, a svoj doprinos dati će mu Podravkini promotori, animatori i ljudi iz sektora ugostiteljstva.

Restoran Štagelj // Foto: Mario Kos
Restoran Štagelj // Foto: Mario Kos

Glavni zadatak kulinarske ekipe je privući goste kvalitetnim roštiljem, pizzom, ponudom à la cart, sezonskim jelovnicima te obrocima prilagođenima djeci.

Kako nam je tada objašnjeno uređena je pizza stanica, soba pive, kutak za roštilj, kompletno opremljena kuhinja, novi prostor za pranje suđa, pećnice, lava roštilj, indukcijske ploče, a tu su i dvije velike rashladne komore.

Restoran Štagelj // Foto: Mario Kos
Restoran Štagelj // Foto: Mario Kos

Prostor će se moći koristiti za razne prigode poput konferencija, sastanaka, edukacijskih radionica i slično, a ostala je i velika zelena površina na kojoj će se moći postaviti veliki šator za svadbene svečanosti.

Najveća su novost sjenice, njih šest komada, gdje će se roditelji moći u potpunosti opustiti.