Izložba u Galeriji Koprivnica

FOTO Stoljeće Domoljuba predstavljeno fotografijama, plakatima, filmovima i pravim diskom

Izložba je otvorena do 8. prosinca.

18:49h
0

Dvorana Domoljub ove godine slavi stoljeće svog postojanja, a jedno od događanja koja su pripremljena povodom te obljetnice je i izložba “Domoljub – priča o zgradi i ljudima”.

Izložba je postavljena u Galeriji Koprivnica, a otvorena je danas u 18 sati. Okosnicu izložbe čine dokumenti, plakati i fotografije koji ukazuju na važnost i ugled Domoljuba, a bogata dokumentacija i korespondencija čiji je dio prikazan na izložbi čuva se u Muzeju grada Koprivnice. Na izložbi pripremljen je i mali kino u kojemu se mogu gledati filmovi na starom projektoru, a jedna soba uređena je kao nekadašnji disko.

– Ova izložba svjedoči o vrlo impresivnom i značajnom razvoju kulturnog života od samih početaka do danas, uz poseban naglasak na gradnju same zgrade, ali i sve ključne točke njezine povijesti i napretka. Ta kuća nije samo veliki i važan kulturni fokus našeg grada već i pravi spomenik kulture. Ako promotrimo povijest zgrade, od zamisli do realizacije, vidimo kako je sve krenulo iz društvene inicijative koja je potom s vremenom postala stvar javnog dobra i interesa – naglašavaju koprivnički muzealci.

Izložbu podupire Ministarstvo kulture, Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija. Otvorena je do 8. prosinca.

čitam...