0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO Stoljetno izviđačko srce Koprivnice // Na Sajmištu oko 800 izviđača iz cijele Hrvatske
F

Ne propustite

U Koprivnici je u petak počelo 10. zborovanje Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom Stoljetno izviđačko srce Koprivnice. Priredbom se obilježava i stota obljetnica izviđačkog pokreta u Koprivnici, a na Sajmištu je tom prilikom postavljen izviđački grad.

Renato Sremec iz Izviđačkog odreda Kamengrad // Foto: Koprivnica.net– Okupilo se oko 800 izviđača iz svih dijelova Hrvatske. Iz Koprivnice ih je oko 50, a angažirano je i dosta volontera. Zborovanje je godišnje okupljanje izviđača na razini države. Djeca se druže kroz igre i razne vještine koje su naučili kroz rad u izviđačkim udrugama, provodimo i natjecanje u izviđačkoj olimpijadi, u nedjelju ćemo proglasiti pobjednike, ali glavni cilj je druženje – rekao je Renato Sremec iz Odreda izviđača Kamengrad.

Prema postojećim dokumentima, prva skautska družba, točnije Udruženje provodiča, osnovana je u ljeto 1914. na Kraljevskoj maloj realnoj gimnaziji u Koprivnici, samo sedam godina nakon osnivanja Skautskog pokreta u svijetu, u Engleskoj.

{vsig}vijesti/05-2014/galerija-izvidjaci{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Divna prigoda

FOTO Biskup Radoš krstio peto dijete u obitelji Seleš, Ivana i Ivan: Izazovno je imati veliku obitelj, a djeca su stvarno najveće bogatstvo

Advent je u župi svetog Jurja u Đurđevcu počeo na najljepši mogući način, krštenjem petog djeteta u obitelji Ivane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti