Humanitarni Halloween Udruge Šegrtsko srce

FOTO Strašni kolačići i ove godine otišli u rekordnom roku, Koprivničanci donacijama omogućili tople obroke učenicima slabijeg imovinskog statusa

I ove godine učenici i nastavnici su si dali truda pa su ukrasili i prostor oko štandova u prigodnom raspoloženju, a neki su otišli i korak dalje te se maskirali. Kako je bilo pogledajte u galeriji.

19:16h
0
Foto: Sanjin Bojić

Štand prepun strašnih kolačića koje su pripremile majstorice slastičarke zajedno s učenicima Obrtničke škole Koprivnica danas je “preplašio” i najhrabrije. Točnije danas je okupio mnoge Koprivničance i Koprivničanke koji su odlučili kupnjom slastica pomoći učenicima slabijeg socijalno-imovinskog statusa.


Kao i svake godine kolači su nestali u vrlo kratkom roku, točnije dosad se svake godine sve rasprodalo u roku sat vremena, a i ove godine nije bilo drugačije.

– Imamo dobre sugrađane kojima je stalo da pomažu, dosad smo svake godine po ovom principu skupili oko 4000 kuna, prošla godina je bila nešto bolja pa smo skupili oko 6.000 kuna, a pretpostavljamo da će i ove godine biti tako – rekao nam je Tomislav Terstenjak, predsjednik Udruge Šegrtsko srce.

Kristina // Foto: Sanjin Bojić

– Moja draga prijateljica mi je poslala link na članak u kojem sam pročitala što se danas događa i evo me danas tu. Nisam baš znala čime se točno bavi ova udruga, ali sam čula za nju i drago mi je da funkcioniraju na ovakav način i da im i mi možemo pomoći – rekla je Koprivničanka Kristina.

Nastavnice kuharstva Ksenija Sedlanić i Grozdana Bohorč rekle su nam kako su i ove godine zajedno sa 20 učenika prvih i drugih razreda napravile pet vrsta kolača, od svake vrste 400 komada.

Ksenija Sedlanić // Foto: Sanjin Bojić
Grozdana Bohorč // Foto: Sanjin Bojić

– Mađarica, grobeki, šišmiši, muffini ukrašeni čokoladnim paucima, te pita od ječmene kaše s preljevom od breskve, a koja je ukrašena crvenim točkicama koje podsjećaju na krv – objašnjavaju nam nastavnice kakve su kolače sugrađani mogli danas vidjeti i kupiti na štandovima ispred ulaza u Sportsku dvoranu Srednje škole.

Podsjetimo, Humanitarna udruga Šegrtsko srce već tradicionalno organizira humanitarni Halloween u sklopu kojeg se mogu kupiti spomenuti prigodni Halloween kolači, a sredstva prikupljena prodajom „strašnih“ slastica namijenjena su osiguravanju toplog obroka u školi učenicima slabijeg socijalno-imovinskog statusa.

– Učenici pod velikim odmorom svaki dan dobivaju svježi gablec iz naše kuhinje – pizze, hamburgeri, peciva od integralnog tijesta, raznorazne kombinacije gableca kakvi su popularni među mladima, ali ih naši kuhari uvijek pokušavaju raditi na zdraviji način. Razmišljali smo i korak ispred te smo im omogućili da sve gablece dobivaju u škarniclima koji su isti kao i oni iz dućana ili pekara, čisto da se po ničemu ne razlikuju od ostalih učenika – kazao je Terstenjak.

Foto: Sanjin Bojić

Uz to, Udruga učenicima slabijeg imovinskog statusa osigurava i školske udžbenike i bilježnice te radnu odjeću za praktičnu nastavu. Također, Udruga im pomaže i u ostalim situacijama, kao što su plaćanje maturalnog putovanja, putovanja na natjecanja i slično.

I ove godine učenici i nastavnici su si dali truda pa su ukrasili i prostor oko štandova u prigodnom raspoloženju, a neki su otišli i korak dalje te se maskirali. Kako je bilo pogledajte u galeriji.

 

 

čitam...