umjetnost

FOTO Studeni je u Ludbregu u znaku likovnih radionica

Radionice se isto tako, po dogovoru,  održavaju i u domovima za starije u Hrženici, Dubovici, Lunjkovcu i Čukovcu .

13:27h
0

Tokom studenog u Ludbregu se održavaju likovne radionice za korisnike starije dobi  koje se održavaju u udruzi umirovljenika Ludbreg, utorkom u popodnevnim satima.


Naime radionice su rezultat projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom  Živimo zajedno, starimo kvalitetno 3 koji se provodi već treću godinu uzastopnu, a Likovno udruženje Ludbreg u sklopu projekta provodi Likovne radionice.

Tako da se svaki utorak umjetnički izražavaju slikarskim tehnikama kao i hoby programom, a od kojeg je najzanimljivije oslikavanje stakla. Često,  nastala djela budu izložena u izložbenom prostoru hotela Amalia Ludbreg, kao što se i trenutno mogu razgledati. Tematike su razne , ovisne o godišnjim dobima ili prigodama.

Radionice se isto tako, po dogovoru,  održavaju i u domovima za starije u Hrženici, Dubovici, Lunjkovcu i Čukovcu .

Osobama starije životne dobi  ukazala se prilika raditi sa slikarskim tehnikama, naravno i slikarskim profi materijalom koji sami ne mogu nabaviti. Samim time je način rada zanimljiv, ujedno se uči nešto novo,  osnove slikarskog izražavnja te se  isto tako  razvija fina motorika. Nastalim likovnim djelima uvelike je , samim korisnicima, podjestnik da mogu i u starijoj životnoj dobi naučiti i primjeniti nova znanja i vještine.

čitam...