14 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podrška obrazovanju

FOTO Studenti sa Županijom potpisali ugovore, 20 najboljih dobivat će 700 kuna stipendije
F

Studenti su županu predstavili svoje studije i planove za zapošljavanje te zahvalili Županiji na kontinuiranoj podršci, koja ih motivira za daljnje učenje i uspjehe.

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 27. studenoga župan Darko Koren potpisao je ugovore za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2017./2018.

Ove akademske godine stipendije u visini od 700 kuna mjesečno dodijeljene su 20 najuspješnijih studenata s područja Županije, prema kriterijima deficitarnosti struke, ostvarenog prava na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, ostvarenog uspjeha u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godine studija, ostvarenih nagrada, socijalnog statusa, posebnih propisa i uključenosti u volontiranje. Važno je spomenuti i kako korisnik stipendije koji redovno upiše višu godinu studija kao redovan student, oslobađa se u potpunosti od obveze vraćanja primljenog iznosa stipendije, ukoliko do 31. siječnja naredne godine o tome dostavi dokaz Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine.

Župan je naglasio kako se, nakon desetak godina kreditiranja studenata, željelo krenuti s novim modelom financijske podrške u obliku stipendija, koji je optimalniji i manje organizacijski manje zahtjevan, a provode ga i brojne jedinice lokalne samouprave.

– Dodjelom ovih dvadeset stipendija željeli smo poslati poruku kako nam je stalo do obrazovanja, a posebno do obrazovanja mladih koji će biti nositelji društvenog, gospodarskog i svakog drugog napretka i razvoja na ovim prostorima. Također smo željeli poruku o nužnosti promjena u sustavu obrazovanja, u smislu poticanja upisivanja deficitarnih zanimanja koja su tražena na tržištu rada, što je bio i jedan od ključnih kriterija za dodjelu stipendija. Ova simbolična gesta pokazuje naše opredjeljenje obrazovanju kao prioritetu ulaganja i vjerujem kako će studentima olakšati život i pomoći im na putu koji je pred njima – dodao je župan, poželjevši studentima mnogo uspjeha u školovanju.

Studenti su županu predstavili svoje studije i planove za zapošljavanje te zahvalili Županiji na kontinuiranoj podršci, koja ih motivira za daljnje učenje i uspjehe.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te viši stručni suradnik za znanost Ivan Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užasni prizori

FOTO Stravična prometna nesreća u susjedstvu, život izgubila jedna osoba

Sinoć, oko 23 sata, u Sajmišnoj ulici kod podvožnjaka u Čakovcu došlo je do teške prometne nesreće. Naime, prilikom pretjecanja,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti