Podravski motivi

FOTO Subota u znaku kuhanja, dječjih igara, nogometa i koncerata

22:30h
0
Podravski motivi
Podravski motivi // Foto: Ivan Brkić

U poslijepodnevnim satima naivci i ostali entuzijasti podijeljeni u dvije ekipe, u gradskom su parku odigrali nogomet krpenjačom na Europskom prvenstvu naivcof vu nogometu.

Gotovo cijelo jutro drugog dana Podravskih motiva, u subotu, bilo je rezervirano za najmlađe, pa su tako istodobno otvorene Lino igraonica Kad odrasteš, budi što želiš te prva radionica Tradicijske dječje igre, pjesme i plesovi Podravine.

Podravski motivi
Podravkina Mega torta // Foto: Ivan Brkić

Ondje su klinci učili kako razvlačiti štruklje te izrađivati ukrase od papira koji su se nekad koristili za kinčenje svečanosti u Podravine te uživali u igrama, plesu i pjesmama.

U poslijepodnevnim satima naivci i ostali entuzijasti podijeljeni u dvije ekipe, u gradskom su parku odigrali nogomet krpenjačom na Europskom prvenstvu naivcof vu nogometu, dok su Dudek, Cinober i Presvetli dobro su nasmijali sve okupljene. Svoje nogometno umijeće pokazale su dvije ekipe. S jedne strane Beli poznati i kao Desni, a s druge Goli odnosno Levi, znakovito igrajući baz majica. Po rezultatu 0:0, ekipe su pucale penale, nakon kojih su slavili Goli.

Pobjednike je ravnatelj Turističke zajednice, Renato Labazan nagradio hladnom graševinom. Finale prvenstva, u kojem će se

Podravski motivi
Građane je zabavljala obitelj Evačić // Foto: Ivan Brkić

sukobiti ove iste dvije ekipe, odigrat će se sutra u 15 sati, a sutrašnje pobjednike, ali i gubitnike, za nagradu čeka domaći odojak.

Za sve gurmane Podravkini su kulinarski majstori podvečer spravljali jela iz popularne TV emisije Ručak za sutra, a potom su slatkoljupci mogli kušati i Mega tortu s okusom kokosa.

Večernji sati bili su predviđeni za brojne zabavne nastupe i koncerte, dok je glazbeni dio otvorila koprivnička legenda Ivo Kovač – Kaj. Nakon njega nastupili su Udruga prijatelja kulture Vlado Dolenec, Bemianduet, KUD Srce, Rusanovi mužikaši, KUD Glogovac, KUD Delovi i Gruntovec bend, dok su uvijek rado čuti supružnici Miroslav i Gordana Evačić svojim nastupom zatvorili program drugog dana Podravskih motiva.