pravna pismenost za građane

FOTO Suci Vrhovnog suda Republike Hrvatske posjetili male Esterovce

Okupljenima se u ime gradonačelnika, obratila zamjenica Ksenija Ostriž, koja je izrazila veliko zadovoljstvo, što je Koprivnica bila među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj, koja je prije 15-ak godina krenula s provedbom pilot projekta Građanskog odgoja u Osnovnim školama.

08:36h
0

Osnovna škola Đuro Ester bila je domaćin Županijskom stručnom vijeću za građanski odgoj i obrazovanje, na kojem je sudjelovao veliki broj učitelja, profesora i zainteresiranih učenika.

Ravnateljica škole i jedna od voditeljica ŽSV-a za građanski odgoj Sanja Prelogović, bila je jako sretna što je zajedno sa svojim kolegicama Jasnom Kraljić Cmrk i Ksenijom Krušelj, uspjela ugostiti dva renomirana predavača na skupu – doc. dr. sc. Marin Mrčela i mr. sc. Dražen Tripalo, suce Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

S okupljenima su obrađivali temu  Pravna pismenost za građane. Analiza provođenja međupredmetne teme građanskog odgoja i obrazovanja te Smotre i natjecanje iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, bile su također jedne od tema stručnog skupa.

Okupljenima se u ime gradonačelnika, obratila zamjenica Ksenija Ostriž, koja je izrazila veliko zadovoljstvo, što je Koprivnica bila među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj, koja je prije 15-ak godina krenula s provedbom pilot projekta Građanskog odgoja u Osnovnim školama. Istaknula je odličnu suradnju sa svim obrazovnim ustanovama na području grada te da su ovakvi stručni skupovi pokazatelj dobrog rada u odgoju i obrazovanju djece.

čitam...