FOLKLOR

FOTO Sudionici festivala Iz bakine škrinje primljeni kod zamjenice gradonačelnika

Vrhunac festivala bit će večerašnji nastup u Domu mladih od 20 sati.

16:36h
0
Foto: Grad Koprivnica

Sudionike 13. Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje primila je danas u Gradskoj upravi zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž.

Festival je okupio 240 sudionika, od čega njih 170 stiže iz inozemstva. Sudjeluju hrvatske grupe FA Matija Gubec Karlovac, KUD Donji Vidovec, KUD Zrin Legrad i FA Koprivnica. Od inozemnih grupa stigli su austrijski Jugendvolkstanz und schuplattergruppe Furnitz, slovenska skupina Kulturnog društva Podgorci, češki ansambl Vsacan i talijanski Danzerini di Lucinico.

– Na početku bih se zahvalila FA Koprivnica i gospođi Šešić što svih ovih godina velikim entuzijazmom i energijom gradi ovaj festival. Isto tako svima vama dragim gostima želim da se što bolje osjećate u našem gradu i da u što boljem svijetlu predstavite svoj kraj našim građanima – kazala je K. Ostriž, a prenijele službene stranice grada.

Ksenija Ostriž // Foto: Grad Koprivnica

Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije te predsjednica FA Koprivnica Nada Šešić rekla je kako festivali podrazumijevaju susret različitih kultura.

– Naš festival na najbolji mogući način promovira kulturu ovoga kraja, naivno slikarstvo, gastronomiju i prekrasnu prirodu te prezentira i pokazuje gostoljubivost i srdačnost naših Podravaca i Prigoraca – izjavila je N. Šešić, zahvalivši gradu na podršci koju dobivaju svih godina.

Nada Šešić // Foto: Grad Koprivnica

Vrhunac festivala Iz bakine škrinje održat će se današnjim nastupom u Domu mladih od 20 sati. Pokrovitelji Festivala su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Općina Legrad, Savez Alpe Jadran, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, kao i brojni sponzori.

čitam...