erasmus + ka2 projekt

FOTO Sudionici međunarodnog projekta Radwan posjetili Županijsku upravu

Zahvalu na gostoprimstvu uputili su glavni koordinator projekta Krzysztof Walczak iz Poljske, koji je izrazio oduševljenje ljepotama Koprivničko-križevačke županije, te ravnatelj Pikivača.

09:54h
0
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr

Kako bi se upoznali s glavnim značajkama i posebnostima Koprivničko-križevačke županije, sudionici Erasmus + KA2 projekta Radwan u četvrtak, 17. svibnja posjetili su Županijsku upravu gdje ih je dočekao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Riječ je o projektu financiranom sredstvima Europske unije koji obuhvaća četiri zemlje: Hrvatsku, Poljsku, koja je i nositelj projekta, Španjolsku i Tursku, a Područna škola Josipa Generalića Hlebine zajedno s partnerskim školama iz navedenih zemalja sudjeluje u provedbi već dvije godine. Glavni ciljevi projekta su kroz implementaciju inovativnih metoda učenja i poučavanja povećati obrazovne mogućnosti za otprilike 600 uključenih učenika, učiniti obrazovanje zanimljivijim te razviti i poboljšati temeljne kompetencije učenika. Dodatni ciljevi su povećati kompetencije učitelja u ICT metodologiji, potaknuti učenike na nastavak obrazovanja, razviti podjednake mogućnosti u obrazovanju i popularizirati “on-line” učenje.

Zamjenik Ljubić poželio je dobrodošlicu učenicima, profesorima i koordinatorima, pohvalio njihovu aktivnost u projektu te im predstavio Koprivničko-križevačku županiju. Domaćinu, ravnatelju Osnovne škole Frana Koncelaka Drnje Ivanu Pikivači, u čijem se sastavu nalazi Područna škola Hlebine, čestitao je na sudjelovanju u ovom velikom međunarodnom projektu, kao i na promociji županijske kulturne baštine, s naglaskom na naivnu umjetnost.

Zahvalu na gostoprimstvu uputili su glavni koordinator projekta Krzysztof Walczak iz Poljske, koji je izrazio oduševljenje ljepotama Koprivničko-križevačke županije, te ravnatelj Pikivača, kazavši kako su gosti, osim u obilasku Hlebina i Galerije navine umjetnosti koja slavi 50. rođendan, uživali u Plitvičkim jezerima, rodnom mjestu Nikole Tesle Smiljanu i Tehničkom muzeju u Zagrebu. Također, tijekom završne mobilnosti koja je održana u Hlebinama održana je i trodnevna škola slikanja u stilu naive koju je vodila Udruga hlebinskih slikara i kipara naive.

Nakon prijema, sudionici projekta za uspomenu su se zajednički fotografirali i sa županom Darkom Korenom, koji im je poželio da sa sobom ponesu lijepa sjećanja na Koprivničko-križevačku županiju i Hrvatsku te da njeguju prijateljstva koja su ovdje stvorili.

čitam...