Fotografije Donacije Generalić

FOTO Suradnja majstora naive Ivana Generalića i fotografa Vladimira Kostjuka predstavljena na novootvorenoj izložbi

Izložba je podijeljena u nekoliko segmenata od kojih svaki pripovijeda posebnu priču o jednom fotografskom snimanju.

09:00h
0
Foto: koprivnica.hr

Na Sveučilištu Sjever u petak je otvorena izložba pod nazivom Donacija Generalić & fotografska baština: VLADIMIR KOSTJUK.

Radi se o izložbi analognih fotografija profesionalnog koprivničkog fotografa Vladimira Kostjuka nastalih tijekom višegodišnje suradnje između majstora hrvatske naivne umjetnosti Ivana Generalića i fotografa.

Glavninu izložbe čiju autorsku koncepciju potpisuju Mario Periša, viši predavač na Sveučilištu Sjever i Draženka Jalšić Ernečić, viša kustosica u Muzeju grada Koprivnice, čine serije portreta iz 1971., 1981. i 1992. godine. Izložba je podijeljena u nekoliko segmenata od kojih svaki pripovijeda posebnu priču o jednom fotografskom snimanju.

Izložbu je otvorila Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice koja je istaknula da je veseli što nova akademska godina na Sveučilištu Sjever počinje ovom prekrasnom izložbom te se zahvalila i Muzeju grada Koprivnica i profesorima sa koprivničkog fakulteta na angažmanu.

Foto: koprivnica.hr

Kao partner Muzeja grada Koprivnice, Sveučilište Sjever u Koprivnici koristi će muzejsku građu kao okosnicu edukativnog programa. Odsjek za medijski dizajn na Kolegijima umjetničke i medijske fotografije (Uvod u fotografiju i video) viši predavač Mario Periša i prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica dr.sc. Mario Tomiša prihvatili su i uvrstili program Muzeja grada Koprivnice u predavanja i seminare kojima će glavna okosnica biti izložba fotografija profesionalnog koprivničkog fotografa Vladimira Kostjuka iz Donacije Generalić.

Tijekom rujna i listopada 2017. godine fotografije Donacije Generalić bit će tema predavanja i upoznavanja studenata s temom dokumentarne fotografije u okviru koje će se posebna pažnja posvetiti učenju razlikovanja analogne i digitalne fotografije na konkretnom primjeru muzejske izložbe koja je predstavljena u izložbenom prostoru Odsjeka za medijski dizajn Sveučilišta Sjever.

čitam...