Darujmo osmijeh Laticama

FOTO Sutra kupnjom lampiona možete podržati projekt terapijskog jahanja koji se nastavlja i kroz ljeto

Cilj ovog projekta je podizanje općeg zdravstvenog stanja i kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

09:26h
0
Foto: Udruga Osmijeh

Projekt Terapijskim jahanjem do osmijeha djece koji se provodi za djecu s teškoćama u razvoju, članove Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice nastavlja se i kroz srpanj i kolovoz.


Podsjetimo, projekt je započeo u travnju ove godine, a prva tri mjeseca provođenja projekta sufinancirana su humanitarnom akcijom Darujmo osmijeh Laticama koju je organizirala Udruga Latice.

Daljnji nastavak projekta u srpnju i kolovozu sufinanciran je od strane Grada Koprivnice putem Javnog poziva za sufinanciranje programa/projekata udruga građana iz Proračuna Grada Koprivnice za 2017. godinu.

U sklopu ovog projekta, u prva 3 mjeseca provedbe, realizirana je 151 terapija na konju i odrađeno je 170 volonterskih sati.

Terapije se provode 5 dana u tjednu za 20-tero djece, osim u slučaju blagdana i lošeg vremena kad smo primorani odgoditi terapije zbog nedostatka zatvorene jahaone.

Mali jahači na terapijama redovito pjevaju, pričaju priče, našoj kobili Cami poklone mrkvu i jabuku ili jednostavno dobijemo najiskreniji, najtopliji zagrljaj koji možete zamisliti. Najveća motivacija za naš daljnji rad je svaki napredak naših jahača i u konačnici osmijeh na licima djece, roditelja, svih nas.

Cilj ovog projekta je podizanje općeg zdravstvenog stanja i kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Osim pozitivnih učinaka na mišićno-koštani sustav, terapijsko jahanje pozitivno djeluje i na razvijanje osjećaja zadovoljstva i samopouzdanja, razvijanje strpljenja, poboljšanje koncentracije, razvijanje emocionalne inteligencije i socijalizacije, sklapanje prijateljstava, ali i razvijanja poštovanja i ljubavi prema životinjama i prirodi.

Upravo za potrebe provođenja ovog projekta, od strane Udruge volontera Podravke, PULS, pokrenuta je humanitarna akcija Od Srca za Osmijeh 2.

– Pozivamo stoga sve posjetitelje Podravskih motiva da danas od 10 sati potraže štand Udruge Latice na koprivničkom trgu pored sata, sudjeluju u humanitarnoj akciji i podrže naš rad kupnjom lampiona. Puštanje lampiona održat će se na gradskom trgu u 21 sat nakon svečanog otvaranja Podravskih motiva – pozivaju iz Udruge.

Puštanje lampiona ima različito značenje u zemljama diljem svijeta. Neki požele zdravlje, prosperitet ili čak da osvoje zgoditak na lotu.

– Pridružite nam se i osvijetlimo zajedno koprivničko nebo lijepim željama punog srca i s osmijehom na licu – poručuju iz Udruge.

čitam...