BRAVO

[FOTO] SVAKA POHVALA Čak 22 naša vatrogasca u stanju su pripravnosti za potrebe gašenja požara u Šibeniku

Tucaković je rekao da su ozlijeđena četvorica vatrogasaca i to jedan iz Splita a ostala trojca iz Šibensko-kninske županije te da su sva četvorica van životne opasnosti.

14:16h
0
Foto: Privatna arhiva

Na požarištu kod Šibenika, od jučer ujutro ponovno djeluju dva Canadaira i Airtractor, a tijekom cijele noći bilo je angažirano 50 pripadnika kopnenih snaga Hrvatske vojske upućenih jučer iz vojarne u Benkovcu koje će tokom dana zamijeniti 52 vojnika iz vojarni u Kninu i Sinju.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izjavio je u nedjelju prije podne kako se požar kod šibenske Dubrave gotovo može proglasiti lokaliziranim, jer sada je, u odnosu na ono kako je bilo, sve pod nadzorom, a stanje na terenu je stabilno.

Podsjetivši kako su nadljudskim naporima vatrogasaca, vojske i stanovništva, jednim velikim zajedničkim radom, došli do rezultata. Tucaković je rekao da su ozlijeđena četvorica vatrogasaca i to jedan iz Splita a ostala trojca iz Šibensko-kninske županije te da su sva četvorica van životne opasnosti.

Shodno zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, zapovjednik Vatrogasne zajednice naše županije Zvonimir Habijan trenutno je u stanju pripravnosti za potrebe odlaska na ispomoć za gašenje požara stavio 22 operativnih vatrogasaca iz
JVP Koprivnica, JVP Đurđevac, JVP Križevci, DVD-a Legrad, DVD-a Virje, DVD-a Domaji, DVD-a Đurđic, DVD-a Veliki Otok, DVD-a Bukovje, DVD-a Sveti Ivan Žabno, DVD-a Kalinovac i DVD-a Sigetec, s četiri auto cisterne i dva kombi vozila.

– Ukoliko se ukaže potreba, naši vatrogasci spremni su svakog trenutka krenuti prema Šibeniku – rekao je Habijan.