paraf

FOTO Svečano potpisan ugovor o izgradnji dvorane OŠ Đuro Ester, ravnateljica Prelogović: Ovo je povijesni trenutak

Nataša Tetec kazala je kako je ponuda križevačkog Radnika bila najpovoljnija. Otkrila je kako će u dvorani biti iscrtano pet različitih sportskih terena, a financiranje izgradnje bit će u principu kao što je bilo i s dvoranom Branimir.

11:39h
0
dvorana djuro ester naslovnca

Danas je u prostorima Koprivničkog inkubatora svečano potpisan ugovor o izgradnji školske sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici. Ugovor vrijedan 10,5 milijuna kuna plus PDV potpisali su Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik, koji je prozborio i uvodnu riječ.

– Jako mi je drago da je jedan veliki projekt došao do svog kraja. OŠ Đuro Ester posljednja je koprivnička škola koja nema adekvatnu dvoranu. Osim podizanja obrazovnog standarda, vjerujem da će svoje mjesto u dvorani naći i brojni rekreativci i klubovi. Na javnoj nabavi našim modelom došli smo do snažnog izvodača, tvrtke Radnik iz Križevaca. Ne sumnjam da ćemo projekt dovesti do kraja na sveopće zadovoljstvo. Ovako pokazujemo koliko nam je važan obrazovni sustav. Već visoki standard dižemo na još veći nivo. Stope zaduženosti smo smanjili na nikad niži nivo, koronu smo preživjeli lakše nego neki drugi gradovi i općine u Hrvatskoj – poručio je Mišel Jakšić.

Foto: Ivan Balija

Nataša Tetec kazala je kako je ponuda križevačkog Radnika bila najpovoljnija. Otkrila je kako će u dvorani biti iscrtano pet različitih sportskih terena, a financiranje izgradnje bit će u principu kao što je bilo i s dvoranom Branimir. Riječ je zatim pripala Mirku Habijancu iz tvrtke Radnik.

– Drago mi je da smo se ovdje okupili u ovom lijepom trenutku. Sam objekt ima 1200 kvadrata sportskih i 200 kvadrata prostorija. Dvorana će biti lučna školjka. Sam projekt predviđen je da će trajati sedam mjeseci, ali ja se nadam, ako će vremenske prilike dozvoliti, da će to biti i prije. Vrijedan je 10,5 milijuna kuna i mislim da će se oko toga brojka i završiti. Hvala Gradu i Komunalcu, posebno nas veseli svaki projekt koji dobijemo na području županije – kazao je Habijanec.

Dvorana bi trebala biti dovršena u proljeće 2021. godine. Potpisivanju su prisustvovale i zamjenice gradonačelnika Jakšića, Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, kao i Tomislav Golubić. Bila je tu i ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović.

– Današnji trenutak je povijesni jer će sva djeca imati priliku konačno biti u dvorani. Otkad je škola osnovana 1959. godine bili smo bez dvorane. U ime svih učenika, roditelja i djelatnika hvala svima – rekla je ravnateljica Prelogović.