KOPRIVNIČKI PODUZETNIK

FOTO Svečano potpisani ugovori kojima će tvrtke Labor i Hangar 18 opremiti novi Inkubator, Jakšić: Priča je to koja će zaposliti nove ljude

Direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Mak kazala je kako je izgradnja novoga Inkubatora skoro gotova, odnosno krajem lipnja građevinski radovi bit će završeni, nakon čega će uslijediti opremanje te nabava dvaju kurikuluma.

11:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Svečano potpisivanje dvaju ugovora za opremanje novoga Poslovnog inkubatora u Kampusu s tvrtkama Labor i Hangar 18 održano je danas u prostorima Koprivničkog poduzetnika.


Konferenciji je prisustvovao gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Zahvalio se okupljenima, a ponajprije direktorici Koprivničkog poduzetnika Martini Mak na dosadašnjem radu i trudu na Inkubatoru te lokalnim gradskim tvrtkama koje su iskazale interes za suradnjom na projektu.

– Mislim da je ovo najbolji pokazatelj kako veliki, europski projekti nisu samo priča o ulaganju u infrastrukturu i stvaranju nove zgrade. Priča je to koja će zaposliti nove ljude, ljude koji će tamo producirati svoje ideje i ostvariti poduzetničke uspjehe. Imamo fleksibilno i snažno gospodarstvo. Daljnjim korištenjem europskih sredstava svi zajedno možemo napraviti puno toga – kazao je Jakšić te najavio prezentiranje novih poduzetničkih mjera koje će, kaže, biti među najpovoljnijima i najboljima u Hrvatskoj.

Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

M. Mak iznijela je kako ugovor s tvrtkom Labor iznosi 569.610,00 kuna bez PDV-a, dok onaj s Hangarom 18 iznosi 342.462,19 kune bez PDV-a. Kazala je kako sadržaj ugovora čine ukupni namještaj cijeloga prostora te oprema.

– Tvrtka Hangar opremit će nas tehničkom opremom. Imat ćemo 12 pozicija na kojima će mladi ljudi testirati svoje ideje, učiti programske jezike i raditi najzahtjevnije softverske operacije. Uskoro očekujemo nabavu 3D printera te nekoliko softvera putem kojih će mladi raditi bilo kakve modele i unaprjeđivati poslovanje. Ujedno će služiti da tvrtke nauče kako uvesti digitalno poslovanje – objasnila je direktorica.

Prema njezinim riječima, izgradnja novoga Inkubatora skoro je gotova, odnosno krajem lipnja građevinski radovi bit će završeni, nakon čega će uslijediti opremanje te nabava dvaju kurikuluma vrijednih 720.000,00 kuna. Useljenje je planirano 1. rujna.

Foto: Matija Gudlin
Martina Mak // Foto: Matija Gudlin

Tvrtku Labor predstavljali su direktor Branko Hegedušić te Ozren Hegedušić. Kažu kako su ponosni što su dio ovakvoga projekta koji se odvija u njihovu gradu. Potvrdili su, ujedno, kako je njihova suradnja s Poduzetnikom do sada bila dobra te vjeruju da će se tako i nastaviti. Voditelj marketinga tvrtke Hangar 18 Mario Pintar smatra kako se radi o jako značajnom ugovoru. Također, istaknuo je važnost podrške grada, županije i lokalne zajednice u razvoju poduzetništva. Drago mu je da će upravo Hangar opremiti novi prostor potrebnom informatičkom opremom.

Foto: Matija Gudlin
Mario Pintar // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Ozren Hegedušić // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

čitam...