prezentacija programa i studija

FOTO Sveučilište otvorilo vrata za buduće studente, Ivan Krznarić iz Vinkovaca: Ostajem u Koprivnici, odnos profesora i studenata je savršen, a studentski život je odličan

Programi i predstavljanja održavaju se tijekom cijelog dana i slobodna su za sve zainteresirane.

15:12h
0
Foto: Matija Gudlin

Sveučilište Sjever danas je za sve zainteresirane organiziralo dane otvorenih vrata, gdje su oni koji razmišljaju o studiranju u Koprivnici mogli vidjeti što se sve nudi i olakšati si odluku o svojoj budućnosti.

Profesori i studenti tako su učenicima predstavili studijske programe, način rada, iskustva sa sveučilišta i sve ostalo što ih je zanimalo. Jedan od njih je i student treće godine medijskog dizajna Ivan Glasnović iz Zagreba, koji se već jako dobro snašao u Koprivnici.

– Svima bih preporučio da dođu na Sveučilište Sjever, to je zbilja moderno sveučilište koje pruža mnoga praktična znanja, puno poznanstava i realnih projekata koji jako puno koriste u daljnjem obrazovanju i stjecanju vještina koje dobro dođu prilikom traženja poslova. Srednjoškolcima ćemo Sveučilište predstaviti prezentacijama u kojima su i studentski radovi, koji dokazuju zašto je ovo Sveučište jako dobro – rekao je mladi student.

Foto: Matija Gudlin
Ivan Glasnović // Foto: Matija Gudlin

Istaknuo je i da mu je Koprivnica u užem izboru za nastavak školovanja na diplomskom studiju, a time bi se pridružio mnogima koji nastavljaju svoj studij na novim smjerovima koji su dostupni od ove godine.

Pročelnica odjela za novinarstvo Gordana Tkalec zadovoljna je interesom za dane otvorenih vrata, a smatra da imaju više prednosti nad većim sveučilištima.

– Imamo individualan pristup studentima zato što nismo toliko ogromni da nam se studenti pogube, možemo se posvetiti svakome posebno. Također, izvrsno smo tehnički opremljeni za snimanje, medijski dizajn, što god nam treba. Jako se trudimo i pratiti svjetske trendove u znanosti i tehnologiji i nudimo studentima ono što je trenutno ‘in’ – istaknula je pročelnica.

Foto: Matija Gudlin
Ivan Krznarić // Foto: Matija Gudlin

Srednjoškolci su sa zanimanjem razgledali i prostorije uredništva studentskog radija i portala, a glavni urednik radio Pressedana Ivan Krznarić, koji dolazi iz Vinkovaca, preporučio im je Sveučilište Sjever upravo zato što ima mnogo praktičnog rada, uz neizbježnu teorijsku građu koja se uči.

– Praksa je izuzetno bitna, pogotovo u novinarstvu. Ovdje ću svakako ostati, vidi se ovdje. Odnos profesora i studenata savršen je, uvijek ih možemo pitati za savjet, požaliti im se ili bilo što drugo. U Koprivnici je i studentski život dobar, družimo se, organiziramo zabave, pokrenuli smo i Filozofski Cafe i nastojimo održavati sadržaje za studente – zadovoljan je Krznarić.

Programi i predstavljanja održavaju se tijekom cijelog dana i slobodna su za sve zainteresirane.

čitam...