nema čega nema

FOTO Svi su htjeli doživjeti i okusiti čari manifestacija Tradicija naših starih i Ribolovci svome gradu

Za kulturno-umjetnički dio programa bio je zaslužan Folklorni ansambl Koprivnica.

21:00h
0

U sklopu obilježavanja 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije danas se na Zrinskom trgu u Koprivnici održavala deseta po redu manifestacija Tradicija naših starih koju je svečano otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić.


Također se održavala i manifestacija Ribolovci svome gradu u organizaciji ŠRK Koprivnica, Grada Koprivnice i Turističke zajednice grada Koprivnice, koja je ove godine postala punoljetna.

Manifestaciju je službeno otvorio gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Veliko hvala svim našim organizatorima i suorganizatorima koji su si dali jako puno truda i jako puno srca da bi osamnaesta po redu manifestacija Ribolovci svome gradu, unatoč slabijem vremenu, privukla posjetitelje i opet zasjala na našem Zrinskom trgu i barem nam malo razvedrila ovaj današnji dan. To je manifestacija koja spaja svu tradiciju i radišnost ljudi koji svojim zanatima stvaraju sve ono što Koprivnica i Podravina imaju.  – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ispred grada Koprivnice svečanosti otvorenja prisustvovale su i zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo velikim brojem izlagača i posjetitelja, unatoč nešto hladnijem vremenu, a u svom je govoru naglasio važnost njegovanja kulturne baštine Podravine i Prigorja, što se promiče kroz manifestaciju Tradicija naših starih.

– Veseli nas što se okupilo preko 50 izlagača što dovoljno govori o interesu za Tradiciju naših starih, a posebno je važno da se s našim kulturnim nasljeđem upoznaju i najmlađi te nauče čuvati dobre, stare običaje i tradicijske vrijednosti. Posjetitelji mogu uživati cijelom bogatstvu proizvoda naše županije te se doista imamo čime za pohvaliti. Zahvaljujem i organizatorima manifestacije Ribolovci svome gradu koji su nam omogućili da kušamo riblje specijalitete i zajedno provedemo subotu prepunu događanja – naglasio je Ljubić.

Na izlagačkim prostorima predstavljeno je bogatstvo gastronomske i enološke ponude Podravine i Prigorja za koje su zaslužni vrijedni i marljivi članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnici i poduzetnici te brojne udruge. Moglo se vidjeti mnoštvo ručnih radova, proizvoda od drveta vune i drugih materijala, kolači, autohtoni suveniri, pisanice i slično.

Ove su godine na Tradiciji naših starih sudjelovali: Domaća radinost Baka i mama, Domaća radinost Franjo Kišiček, Domaća radinost Jasmina Miklić, Društvo žena Kamengrad, Društvo žena Reka, Forum žena Kloštar Podravski, Udruga žena Hrvatska ruža Jagnjedovec, Ivan Kovač, Kalničanka proizvodi, Klub za starije osobe Mariška, KUD Srce Koprivnica, Medičarski obrt Špičko, OPG Rakić, OPG Barbara Forjan, OPG Josip Begović, OPG Domagoj Krznarić Pampa čajevi, OPG Harači, OPG Hrženjak, OPG Josip Mađerić, OPG Katica Grčić, OPG Korošec, OPG Zvonko Kosec, OPG Ivan i Anđela Kranjec, OPG Markov, OPG Darko Mazuh, OPG Zoran Ježić, OPG Dario Pocedulić, OPG Usorac, Pelc, PG Ivan Imbrišić, Zeleni obrok zdravlja, Udruga samaca KKŽ, Udruga stari zanati,
Udruga umirovljenika Koprivnica, Udruga Zagoraca Podravine, Udruga žena Crvena ruža
Botinovec, Udruga žena Gorično srce Kunovec Breg, Udruga žena Herešin, Udruga žena
Katarina Zrinski, Udruga žena Budrovac, Udruga žena Glogovac, Udruga žena iz ruralnih
područja KKŽ, Udruga žena Kalnovčice, Udruga žena Legrad, Udruga žena Peteranec,
Udruga žena Subotica Podravska i Moby Dick obuća i kožna galanterija.

Za kulturno-umjetnički dio programa bio je zaslužan Folklorni ansambl Koprivnica, a
manifestaciji su još prisustvovali pročelnici županijskih upravnih tijela, ravnatelji županijskih ustanova, zamjenice koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te brojni građani.

čitam...