PREDSTAVLJANJE

FOTO Talijanski i češki folkloraši u centru kroz ples prezentirali svoju bogatu kulturnu tradiciju

U nastavku pogledajte fotografije gostiju iz Italije koji su prikazali dio svoje kulture.

13:00h
0
Foto: Marko Dedić

Dani kulturne baštine i 13. Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje svojim će bogatim programom u Koprivnici te cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji ovoga vikenda posjetitelje i goste upoznati s bogatom tradicijom Podravine i Prigorja, ali i drugih krajeva.

Na manifestaciji će sudjelovati hrvatske grupe FA Matija Gubec Karlovac, KUD Donji Vidovec, KUD Zrin Legrad i FA Koprivnica. Od inozemnih grupa nastupit će austrijski Jugendvolkstanz und schuplattergruppe Furnitz, slovenska skupina Kulturnog društva Podgorci, češki ansambl Vsacan i talijanski Danzerini di Lucinico. Upravo su se potonja dva danas predstavila Koprivničankama i Koprivničancima u centru grada.

Službeni početak festivala koji promovira kulturnu baštinu, bogatu tradiciju i druge vrijednosti našeg kraja zakazan je za večerašnji nastup u Evangeličkoj crkvi u Legradu u 20 sati. Organizatori su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, Saveza Alpe Jadran, TZ Koprivničke-križevačke županije, Grada Koprivnice i Općine Legrad.

U nastavku pogledajte fotografije gostiju iz Italije koji su prikazali dio svoje kulture.

čitam...