Zbog svojeg atraktivnog izgleda, posebice duge kose, plijeni pažnju pripadnica nježnijeg spola dok trči po terenu na nogometnim utakmicama za NK Graničar Legrad (1.ŽNL), čiji je nogometaš posljednje tri godine.


On je mladi Mihael Štefić (20) iz Donje Dubrave, a duga kosa je njegov zaštitni znak, nešto po čemu ga prepoznaju i po čemu je drugačiji od drugih.

– Oduvijek sam htio dugu kosu, ali su me zadirkivali pa nisam imao hrabrosti. Sad sam ipak odrastao pa me više ne zanima što drugi misle, nosim ono što meni odgovara, bilo da je riječ o kosi ili odjeći – rekao nam je ovaj zgodan mladić.

Mihael Štefić
Želio bih se jednog dana okušati i u modelingu // Foto: Ivan Brkić

Posebno ga zbog svojeg izgleda impresioniraju španjolski reprezentativci Sergio Ramos i Fernando Torres, nogometaši koji na teren ne izlaze bez pomno uređene frizure, baš kao ni Mihael. Ako nema kosu svezanu u rep, onda nosi pletenice.

– Prije bih stavljao traku, ali mi je samo stvarala probleme. Padala bi pa bih ju morao stalno popravljati. Onda su mi u klubu, u šali znali reći da će mi odrezati kosu jer mi samo smeta. Ali nisam nikad imao problema, u smislu da mi je netko iz kluba uvjetovao da moram odrezati kosu,ako hoću biti dio ekipe – kazao nam je.

Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić

No, šale i zadirkivanja na svoj račun ipak ne može izbjeći. Često mu kažu da izgleda kao curica i da bolje da se ošiša. Posebno zanimljivo je to što ga u klubu upravo zbog izgleda zovu Tarzan. No, nije to sve. Dobacivali su mu i da izgleda kao Legolas, vilenjak iz filma ‘Gospodar prstenova’ pa čak i kao grof Monte Cristo. Jedan je od rijekih igrača u ŽNL Podravine i Prigorja s tom duljinom kose.

– Na održavanje kose mjesečno trošim oko 300 kuna. Kupujem poseban šampon, ali i regenerator od aloe vere koji naručujem jer ga nema u dućanima. Što se tiče oblačenja, svoj stil bih nazvao retro. Dok izlazim volim se dotjerati, ali ne pridajem tome baš toliku pažnju kao kosi. Baš mi je važna – rekao nam je.

No, u oko nam je ‘upala’ i naušnica s crnim cirkonima koju nosi u lijevom te dvije tetovaže koje krase njegov mišićavi torzo – Vuk kao simbol predrasuda te sv. Mihael s Luciferom.

Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić

Često je bilo situacija da su mu djevojke prilazile i željele znati kako održava svoju kosu, a išle su i toliko daleko da su ga čak imale potrebu i pogladiti. Danas to smije samo djevojka Marta iz Malog Bukovca. Naime, u sretnoj je vezi posljednjih šest mjeseci.

Upitali smo ga u kojim bi situacijama bio spreman ošišati se na kratko.

– Hmm… Ne znam, teško je to pitanje. Vjerojatno da me djevojka zamoli, onda bih. Eto, zbog ljubavi bih to napravio. No, Marti se sviđa moja kosa, ne bi dala da ju odrežem. I ona ima dugu, predivnu plavu kosu do stražnjice – rekao nam je Mihael.

Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić

Dok nije na treningu, vježba kod kuće na spravama i trči u šumi. Sport je ipak njegov život.

Inače, završio je za fizioterapeuta, u Srednjoj školi u Koprivnici. Trenutno je na stručnom osposobljavanju u čakovečkoj bolnici. Planira kroz neko vrijeme nastaviti školovanje i usavršiti znanja. Upitali smo ga i koji su mu planovi kad je riječ o nogometu.

– Super mi je u ovom klubu u kojem jesam. Nisam baš osoba koja voli promjene previše, tu sam već dugo, odlično se slažem s kolegama igračima i zaista mi ništa ne nedostaje. Imam ambicija okušati se u modelingu, no nisam imao prilike. To bih baš volio – rekao nam je.

Mihael Štefić
Sport je njegov život//Foto: Ivan Brkić

Za potrebe snimanja ne bi pristao na opciju skidanje do kraja, ali zato je našem fotografu spremno pozirao bez majice i pritom se odlično snašao. U to se uvjerite sami u našoj fotogaleriji.

Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić
Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić
Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić
Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić
Mihael Štefić
Nogomet igra od djetinjstva //Foto: Ivan Brkić
Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić
Mihael Štefić
Foto: Ivan Brkić

 

 

 

 

 

čitam...