muzej grada koprivnice

FOTO Tijela oko nas, izložba koja povezuje matematiku s prirodom

Izložba se može razgledati danas i sutra od 8 do 15 sati.

08:43h
0
Foto: Željko Grašić
Foto: Željko Grašić

U Muzeju grada Koprivnice 10. travnja 2019. otvorena je izložba učeničkih radova Tijela oko nas. Izložba se sastoji od učeničkih plakata, tijela izrađenih od papira, kusudama i origami tijela te prezentacija. Izloženi su radovi učenika iz Osnovne škole Braća Radić Koprivnica, Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, Područne škole Josipa Generalića Hlebine te Gimnazije Fran Galović Koprivnica koji su članovi Udruge mladih koprivničkih matematičara – UMKOM-a.

Vizualizacija u nastavi matematike ima važnu ulogu. Mnoge aksiome, teoreme i definicije lakše je razumjeti ako oni dobiju svoj vizualni prikaz. Vodeći se tom spoznajom učenici su kroz igru s papirnatim modelima primjenjivali stečena znanja te razvijali spretnost i preciznost u radu.

Geometrijska tijela i mašta doveli su do izložbe za koju se nadamo da će posjetiteljima dočarati ljepotu matematike.

Izložbu je otvorio zamjenik župana, gospodin Ratimir Ljubić, a govorili su Mara Grašić, predsjednica Udruge i Marija Mesarić, viša kustosica. Otvorenje izložbe svojim dolaskom uveličali su i članovi Erasmus+ projekta SLAM iz Grčke, Cipra i Estonije. Izložba je ujedno i uvod u Matematičko natjecanje Mathema koje će ove godine po prvi put imati međunarodni karakter. Na samom natjecanju, osim učenika iz Hrvatske, sudjelovat će i učenici iz Bosne i Hercegovine, Estonije, Grčke i Cipra.

Izložba se može razgledati danas i sutra od 8 do 15 sati.

čitam...
Loading...