Sreća nikad veća

FOTO Točka, Mišo i Zvrk vole se penjati, sunčati, širiti pozitivu i nasmijavati svakoga mačjim ludorijama, pogledajte samo te čupave ljepote

A uz sve to, Točka, Mišo i Zvrk su i odlični učitelji stretchinga!

21:00h
0

Planirala je imati tek jednu mačku, no mačja sudbina htjela je drugačije. I tako se pravo carstvo mačaka našlo u samom centru svijeta, kod Ludbrežanke Dijane Potočnik Mužic. Tri čupava ljepotana Točka, Mišo i Zvrk svakodnevno ju nasmijavaju i opuštaju, šire pozitivnu energiju. Svaki je specifičan pa su po svojim posebnostima dobili i imena.

– Često me pitaju kako mogu biti uvijek nasmijana i dobre volje. Dok ih pogladim, dok mi predu, zaboravim na probleme i koronu… Dok me nešto boli, legnu mi na trbuh. Kad sam tužna, gledaju me bespomoćno, jer misle da mi ne mogu pomoći. Biti oko njih je divan način da se smanji stres, a njihovo predenje pomaže mi da se riješim glavobolje – kaže Dijana.

Točka ima pet godina, Mišo četiri, a prije tri godine kraj klijeti u vinogradu pronašli su i novog zaigranog mačića kad je imao tek dva tjedna. Nazvala ga je Zvrk. Svojim ljubimcima prilagodila je i prostor. Pred ulazom je postavila tepih s nazivom „Nadam se da voliš mačke“. Jer, smijući se, kaže, onaj tko ne voli mačke, nije dobrodošao. Nabavila je za njih penjalicu i grebalicu da se ne veru po namještaju. Na njoj kroz dan spavaju i služi im za igru. A Točka, Mišo i Zvrk imaju tamo i svoje mjesto.

– Stalno se penju, ali imaju i potrebu da se ustoliče na nekom višem mjestu pa tako dominiraju i imaju pregled. A na prozor sam im postavila ležaljku jer se vole sunčati – kaže Dijana.

Većina ljudi općenito misli da mačke ne rade ništa, lijene su, samo jedu i spavaju. Ali nije tako.

– Jako volim mačke jer se ne daju dresirati koliko god se nama prividno činilo da smo im „vlasnici“, i to je ono što ih čini posebnima. Sva blagotvornost mačaka prije svega leži u pozitivnim osjećajima koje potiču, a lijepe misli znače i lijep život – kaže Dijana.

A uz sve to, Točka, Mišo i Zvrk su i odlični učitelji stretchinga!

čitam...