veliki događaj

FOTO Tradicionalni ženski međunardni košarkaški turnir u Drnju pripao Mariborskim košarkašicama, domaća Maja Huđek najbolja tricašica

Djeca Klupske PŠK tijekom završnog protokola dobila su kupske prigodne medalje u obliku potkovice.

10:00h
0
Foto: ŽKK DHPG

U organizaciji ŽKK DHPG u Goli je odigran već 9. tradicionalni međunarodni dvodnevni košarkaški turnir za djevojke, Kup Prekodravlja 2019., uz pokroviteljstvo općine Gola i supokrovitelje ZS KC-KŽ županije i KS KC-KŽ županije. Mesmijemo zaboraviti niti standardne sponzore i donatore danas ove velike međunarodne manifestacije u Goli: Eko papir doo Peteranec, Šimunić promet Botovo, ZiP doo Drnje, TOS Peteranec i Sport Dolenec, ali i TZ grada Koprivnice i TZ Kc-kž županije.

Normalno je da su Klubu organizatoru najveći sponzori i donatori, roditelji djece košarkašica i košarkaša, stoga veliko hvala svima, poručili su iz drnjanskog košarkaškog kluba.

Nažalost, radi plasmana na državnu razinu natjecanja nastup je otkazala ekipa DKK Kanizsa iz Nagikanizse (HU), niti se odazvala ekipa ŽKK Hajduk Kula (SRB), što bi uz suduonike, ŽKK Tešanj (BiH), ŽKD Maribor (SLO), ŽKK Vindi Varaždin (HR) i domaću ekipu ŽKK DHPG&Bistra, bio jedan od najjačih i kvalitetnijih turnira na našoj Regiji Sjever.

Drnjanske košarkašice su prvu utakmicu, prvog dana turnira, protiv Mariborčanki, odigrale dosta loše, nepovezano, i plašljivo, jer su Slovenke od svih domaćih igračica bile više za dvije glave visine i u konačnici zasluženo su pobjednice turnira.

Foto: ŽKK DHPG

U drugoj utakmici prema pretpostavkama sviju, ekipa Vindi iz Varaždina iznenadila je Tešanjke i u tijesnoj završnici pobijedila. U trećem susretu domaće košarkašice odigrale su konačno povezanije i disciplinirani slušajući naputke trenera i pobijedile prošlogodišnje pobjednice Kupa Prekodravlja, ekipu iz BiH ŽKK Tešanj.

Naredni susret ekipa Maribora nije imala probleme u susretu sa Varaždinkama i Slovenke su sigurno pobijedile. Mariborčanke su u narednom susretu još lakše pobijedile Tešančanke.

Sada kad je bitno bilo poznato, Mariborčanke su prvakinje Kupa, a ŽKK Tešanj četvrto plasirana ekipa, u posljednjem susretu turnira, domaća ekipa je igrala susret za drugo mjesto sa Varaždinkama, većinu susreta su domaće košarkašice vodile i utakmicu sigurno privele kraju.

Slovenke zasluženo su premoćne pobjednice ovogodišnjeg Kupa Prekodravlja 2019.

Foto: ŽKK DHPG

Prije posljednje utakmice igrao se i MINI BASKET djevojčica i dječaka 2008. godište i mlađe/i (čak do 2013.). Klupske PŠK između PŠK Legrad i ŠK Drnje&Gola, u tijesnoj završnici bila je bolja ekipa PŠK Legrad rezultatom 12-8.

REZULTATI:

ŽKK TEŠANJ (BiH) : ŽKK VINDI (HR) (4:12)(7:2)(3:11)(14:10) 28:35

ŽKD MARIBOR (SLO) : ŽKK DHPG&BISTRA (HR) (17:26)(9:14)(8:21)(10:19) 44:80

ŽKK DHPG&BISTRA (HR) : ŽKK TEŠANJ (BiH) (6:9)(15:11)(10:5)(13:14) 43:39

ŽKK VINDI (HR) : ŽKD MARIBOR (SLO) (2:30)(8:13)(4:13)(10:19) 24:75

ŽKK TEŠANJ (BiH) : ŽKD MARIBOR (SLO) (4:14)(13:16)(8:22)(5:19) 30:71

ŽKK DHPG&BISTRA (HR) : ŽKK VINDI (HR) (8:11)(25:11)(16:12)(16:19) 65:53

TABLICA:

1. ŽKD MARIBOR 3 3 0 6
2. ŽKK DHPG&BISTRA 3 2 1 5
3. ŽKK VINDI 3 1 2 4
4. ŽKK TEŠANJ 3 0 3 3

NAJBOLJA TRICAŠICA TIJEKOM IGRE: Maja Hudjek (DHPG&Bistra)
NAJBOLJI STRIJELAC TURNIRA: Maja Hudjek (DHPG&Bistra)
NAJBOLJA IGRAČICA TURNIRA: Žeks Mia (Maribor)

NAJBOLJA PETORKA TURNIRA:

– Žeks Mia – ŽKD Maribor

– Pelamiš Nikolina – ŽKD Maribor

– Maja Hudjek – ŽKK DHPG&Bistra

– Paula Žanić – ŽKK Vindi

– Sinanović Majren – ŽKK Tešanj

Foto: ŽKK DHPG

SASTAV DOMAĆE EKIPE: Bečeheli Katja, Hudjek Maja, Kokša Jelena, Ledinski Terezija, Bali Magdalena, Široki Klara, Halaček Regina, Bartolović Valeria, Balogović Tihana, Balogović Sandra , Ivančan Sabrina , Vidak-Peić Vanja, Treneri: Golubić Željko i Molnar Stanko.

U završnom protokolu proglašenja i dodjela Sudjelovali su: dopredsjednik KS Kc-kž županije gospodin Danijel Crnjak, zamjenica načelnika općine Drnje gđa. Barbara Kovač-Šomoci, Tajnik ZS Kc-kž županije gospodin Branko Zorko i načelnik općine Gola gospodin Stjepan Milinković.

ŽKD Maribor i ŽKK Vindi – na poklon su od ŽKK DHPG dobili uramljene grafike u biji slikara Branka Dolenec.

Djeca Klupske PŠK tijekom završnog protokola dobila su kupske prigodne medalje u obliku potkovice.

Od govornika sportašicama se obratio Predsjednik Kluba Željko Golubić, zamjenica načelnika općine Drnje gđa. Barbara Kovač-Šomoci, tajnik ZS Kc-kž županije gospodin Branko Zorko i načelnik općine Gola gospodin Stjepan Milinković, koji je ujedno i zatvorio ovogodišnju manifestaciju.

čitam...