Humanitarna akcija

FOTO Na tradicionalnom Rotary balu prikupljen je novac za stipendiranje talentiranih učenika

18:04h
0
Posjetitelji su se nadmetali za radove eminentnih hrvatskih umjetnika // Foto: Matija Gudlin

U organizaciji Rotary Cluba Koprivnica održan je 12. po redu jubilarni Rotary bal u đurđevačkom hotelu Picok.

Ako niste upoznati s time što je Rotary Club, radi se o međunarodnom udruženju osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima,  cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu.

Na našem području djeluje Rotary Club Koprivnica koji već 12 godina za redom održava Rotary balove s ciljem prikupljanja novaca u humanitarne svrhe. I ove godine članovi kluba organizirali su takav bal u svrhu prikupljanja novaca za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke Gimnazije.

Novčana sredstva prikupljena su preko aukcije slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje umjetničke radove kreirali na likovnoj koloniji i donirali za bal.

Osim same materijalne pomoći u obliku stipendija koprivnički rotarijanci ovom akcijom odašilju društvu poruku da je briga i senzibilizacija javnosti za talentirane mlade ljude prioritet djelovanja zajednice.

Organizatori bala su zadovoljni i kažu kako je u potpunosti uspio. Prikupljeno je 57.900 kuna kojima će biti stipendirani talentirani učenici. Najskuplje slika prodana je za 5500 kuna.

Na balu su se predstavili i sami učenici, a goste iz cijele Hrvatske je uz vrhunsku etnološku i gastronomsku ponudu zabavljao glazbeni sastav Hot Stuff.

Loading...