Susjedna županija zavijena u crno

[FOTO] TRAGEDIJA Brzina i mokar kolnik odveli mladi par u smrt, još jedna osoba preminula u bolnici

Prema pričama s mjesta događaja, tragedija se dogodila na ravnom, ali poprilično nepreglednom mjestu.

10:00h
0
Foto: emedjimurje.hr

Tragična prometna nesreća dogodila se jučer između međimurskih naselja Vratišnica i Peklenica. U njoj su život na mjestu izgubile dvije mlađe osobe, a jedna je preminula u bolnici.

– U srijedu, 30. listopada oko 12 sati i 25 minuta na cesti između Vratišinca i Peklenice dogodila se prometna nesreća, gdje vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 22-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće, krećući se iz smjera Vratišinca u smjeru Peklenice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio atmosferskim prilikama (padala kiša) te stanju i osobinama ceste (kolnik mokar, zavoj, nizbrdica) zbog čega je izlaskom iz zavoja, na ravnom djelu ceste na uzdužnom cestovnom nagibu, izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom – kažu iz PU međimurske.

Nakon toga se vozilo zanijelo, prešlo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udarilo u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 66-godišnjakinja sa šireg područja grada Mursko Središće.

Život su izgubili muškarac rođen 1997. godine i žena rođena 1996., oboje s područja Međimurske županije. U bolnici je preminula 77-godišnjakinja.

– Tresem se od tuge. Poginuli su mi rođaci. Pa Edo još nije ni počeo živjeti kako se ono kaže. Bio je s djevojkom. Zamišljali su sretnu budućnost, imali planove. Ne znam što da vam kažem jer nemam riječi za ovaj užas koji se dogodio – rekao je za Jutarnji list rođak preminulog mladića iz Peklenice.

Prema pričama s mjesta događaja, tragedija se dogodila na ravnom, ali poprilično nepreglednom mjestu.

– Navodno je mladić koji je vozio BMW odlučio preteći auto ispred. Ali kako je tu na tom dijelu blaga uzbrdica i ne vidi se tko dolazi iz suprotnog smjera, došlo je do nesreće. I još k tome cesta je sklizava pa nije puno trebalo da dođe do proklizavanja – rekao je jedan mještanin.

čitam...
Loading...