Slaven Belupo

FOTO Trener Kopić vapi za pojačanjima, na probi igrač iz SAD-a

17:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Trebaju nam tri do četiri igrača, prvenstveno u obrani, ali pojačanja nije lako dovesti – rekao je trener Slavena Belupa Željko Kopić.

Koprivnički Slaven Belupo u ovom prijelaznom roku ostao je bez Galovića i Potokara, a najvjerojatnije će se klub razići i s Mikulićem. Kako su sva trojica stoperi, jasno je da trener Željko Kopić vapi ponajprije za pojačanjima u obrani.

– Trebaju nam tri do četiri igrača, prvenstveno u obrani, ali pojačanja nije lako dovesti. Vidjeli smo to najbolje ljetos kada je puno igrača napustilo klub. S obzirom na financijske okvire kluba, teško je doći do pravog i kvalitetnog igrača. U kontaktima smo, pokušavamo na sve moguće načine dovesti igrače koji će nam oplemeniti ovo što imamo – rekao je Kopić.

Glavobolje treneru farmaceuta stvara i mogućnost odlazaka njegovih ponajboljih igrača. Najbliži odlasku su Petar Brlek (Turska), Ljuban Crepulja (škotski Celtic) i Mateas Delić (Rusija).

Zach Kobayashi // Foto: Matija Gudlin
Zach Kobayashi // Foto: Matija Gudlin

S druge strane, treninzima koprivničkog prvoligaša priključio se 18-godišnji igrač iz Južne Kalifornije u SAD-u. Doznali smo da je riječ o Zachu Kobayashiju. Ofenzivni je veznjak. U SAD-u je igrao za West Coast FC, a u Europi je nakratko bio u njemačkom Werderu i u švicarskom Baselu.

– Dobili smo određene preporuke za njega. Uzeli smo ga na nekoliko dana i tada ćemo donijeti odluku. Teško je nešto ozbiljnije reći nakon treninga ili dva – rekao je Kopić.