RECIMO NE!

FOTO Trgovina ljudima globalni je problem, Križevčani utvrdili kako Hrvatska postaje destinacija za žrtve

Socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Križevci Kristina Frtalić objasnila je kako se u program psihosocijalne pomoći i zaštite žrtve uključuju dobrovoljno.

09:12h
0
Foto: Grad Križevci

Crveni križ Križevci u sklopu projekta Recimo NE trgovanju ljudima organizirao je završnu konferenciju istoga naziva i javnu tribinu Ne želim biti rob(a). Moderatorica javne tribine i voditeljica projekta Dora Vrhovec Golub kazala je, između ostaloga, kako je trgovanje ljudima globalni problem kojim se narušavaju ljudska prava, a nastaje kao posljedica lođe gospodarske situacije neke zemlje.

Predsjednica Udruge HERA Križevci Marina Švagelj Jažić objasnila je tko sve može biti žrtva i trgovac ljudima, upoznavši okupljene sa situacijama u kojima se treba čuvati i kako se obratiti za pomoć. Istaknula je kako Hrvatska više nije tranzitna zemlja, već postaje zemlja porijekla i destinacija za žrtve.

Socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Križevci Kristina Frtalić objasnila je kako se u program psihosocijalne pomoći i zaštite žrtve uključuju dobrovoljno. Osigurani su im zdravstvena pomoć, smještaj, prehrana, odjeća i obuća. D. Vrhovec Golub pojasnila je kako je projekt usmjeren osvještavanju građana lokalne zajednice o postojanju problema trgovanja ljudima. Ciljana skupina bili su djeca i mladi, kao i njihovi roditelji.

Pod hitno na hitnu, Kerekeš Teatar // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...