hrvanje

FOTO Tri mlada perspektivna ludbreška hrvača odradili sjajan nastup na jakom međunarodnom turniru u Sesvetskom Kraljevcu

I nedjelja je bila aktivna za jedan dio hrvača, ali ne na strunjačama, već na utrci Centrum Mundi, ulicama grada Ludbrega.

09:18h
0
Foto: HK Ludbreg

U Sesvetskom Kraljevcu, tri su mlade nade Hrvačkog kluba Ludbreg, ove subote nastupile na vrlo jakom međunarodnom turniru u hrvanju grčko rimskim načinom.

Ovogodišnje izdanje Kraljevec Opena, okupilo je 161 hrvača iz 9 dražava. Natjecanje se odvijalo u dvije uzrasne skupine mlađih dječaka i to onih rođenih 2006-08 te 2009-10. Rene Dulikravić u starijoj uzrasnoj skupini, u kategoriji do 40 te sa tri pobjede i jednim porazom osvojio brončano odličje. U istom uzrastu, Florijan Varović, zbog viška od pola kilograma na vaganju, nastupio je u kategoriji više od svoje prirodne.

Nažalost, nije išlo protiv očigledno težih protivnika pa gubi u prvom kolu, a kako on nije stigao do finala zbog mladog vanzemaljskog Rumunja, tu je bio kraj natjecanja za njega.
U mlađoj uzrasnoj skupini imali su predstavnika u kategoriji do 40 kg. Ivan Bačani ponovo je bio maestralan i sa četiri pobjede osvojio zlatnu medalju i pobrao simpatije velikog dijela publike zbog svoje izuzetne srčanosti.

Ulogu trenera, i to uspješno, ovog je puta preuzeo predsjednik Nino Dulikravić, a Krešo Horvat svoju je ulogu na turniru imao kao sudac. Treba pohvaliti i organizatora, HK Sesvetski Kraljevec, koji odlično radi na promociji i medijskoj popraćenosti hrvanja.

I nedjelja je bila aktivna za jedan dio hrvača, ali ne na strunjačama, već na utrci Centrum Mundi, ulicama grada Ludbrega.

Iako rezultati nisu bili u prvom planu, naše su hrvačice i hrvači pokazali da mogu i brzo trčati kad treba. Tako je David Čurila u muškoj konkurenciji juniora na utrci 10 km bio najbrži sa solidnim prosjekom po kilometru 3:48, a Iva Gerić također na 10 sa prosjekom 5 min/km, bila je najbolja u konkurenciji juniorki.

U utrci na 2,5 km, u konkurenciji juniora do 19 godina, Leo Petrić bio je 6. a Rene Dulikravić 8. U utrci na 1,4 km, u sastavu svojih škola, nastupile su i sestre Besek (OŠ Martijanec) i Sara Milner (OŠ Ludbreg), a Marta Besek je u ženskoj konkurenciji sedmih i osmih razreda bila druga.

čitam...