PODRAVSKO-PRIGORSKI TERENI

FOTO Turnir Teniskog kluba Koprivnica okupio mlade nade na Lino kupu, Frano Sučić i Mihaela Les osvojili pojedinačne naslove

Najbolji uspjeh od domaćih dječaka i djevojčica ostvarila je Mia Gregurina.

15:12h
0
Foto: Teniski klub Koprivnica

Teniski klub Koprivnica protekli je vikend organizirao teniski turnir djevojčica i dječaka do 14 godina naziva Lino kup održan na koprivničkim i terenima Teniskog kluba Križevci. Riječ je o turniru drugoga ranga, kakvih se tijekom godine u Hrvatskoj održava svega pet. Natjecanje je trajalo četiri dana, a mlade tenisačice i tenisači odmjerili su snage u pojedinačnoj i konkurenciji parova.

Kod dječaka, u glavnome dijelu turnira prvo mjesto bez izgubljenog seta osvojio je Frano Sučić iz Stobreča, drugi nositelj. Sa 6:0 i 7:5 bio je bolji od prvoga nositelja Dominika Banovića iz Pule, dok je treće mjesto zauzeo Domagoj Hainš, a četvrto Dario Mardešić. U kontekstu bonus turnira, Borna Filip Rosenzweig u finalu je s 4:0 i 4:0 nadigrao Riana Bregovića.

Kod djevojčica, u glavnome turniru prvo mjesto osvojila je Mihaela Les iz Zagreba. U odlučujućem, finalnom meču bila je bolja od Izabele Bulić, također Zagrepčanke, sa 6:3 i 6:4. Valja istaknuti kako je Mihaela do naslova došla bez izgubljenog seta. Treće i četvrto mjesto osvojile su Nika Dragičević i Lara Šerić. U bonus turniru kod djevojčica najbolja bila je Barbara Šelendić. U finalu je slavila nad Marinelom Mihalić s dvaput po 4:0.

Foto: Teniski klub Koprivnica

U konkurenciji parova, kod dječaka su uvjerljivi bili finalisti pojedinačnoga turnira Banović i Sučić koji su rezultatom 4:3 i 4:0 bili bolji od para Horvat/Šagovac. Kod djevojčica su na turniru parova Nika Dragičević i Lara Šerić pobijedile finalistice Bulić/Les rezultatom 4:3 i 4:0.

Najbolji uspjeh od domaćih dječaka i djevojčica ostvarila je Mia Gregurina. U četvrtfinalu glavnoga turnira ispala je od kasnije pobjednice.

– Kada uzmemo u obzir da se Mia natječe u kategoriji djevojčica do 12 godina, s pravom se možemo nadati velikim rezultatima već iduće godine – poručuju iz Teniskog kluba Koprivnica.

Foto: Teniski klub Koprivnica
Foto: Teniski klub Koprivnica
Foto: Teniski klub Koprivnica
Foto: Teniski klub Koprivnica