piknik za pobjednike

FOTO U akciji Pomozi Zemlji da lakše diše mališani iz Tratinčice nagrađeni piknikom na Bašći

Tako su djeca iz skupine Srčeka s odgojiteljicama Martinom Jug i Sonjom Kukić pobijedila u akciji Pomozi Zemlji da lakše diše te su osvojila nagradu: piknik na Bašći.

08:47h
0
Foto: vrtić Tratinčica

U Dječjem vrtiću Tratinčica provedena je akcija Pomozi Zemlji da lakše diše. Cilj akcije bio je smanjiti broj dolazaka i odlazaka iz vrtića automobilima, odnosno potaknuti roditelje i djecu na hodanje, korištenje bicikla, romobila, rola, skejtova i ostalih prijevoznih sredstava na “mišićni pogon”.

Tako su djeca iz skupine Srčeka s odgojiteljicama Martinom Jug i Sonjom Kukić pobijedila u akciji te su osvojila nagradu: piknik na Bašći.

Kuharice su pripremile pizzu i palačinke, roditelji napunili ruksake omiljenim slasticama, odgojitelji su pripremili zabavne igre, a suradnici, Knjižnica i čitaonica Fran Galović i Udruga za održiv razvoj Hrvatske-UZOR Hrvatske i Končar d.o.o., pripremili su edukativne sadržaje i poklone iznenađenja.

Slušanjem priče Kristofor i bicikl te aktivnošću odvajanja otpada, djeca su se upoznala da je važno odgovorno se odnositi prema prirodi, a svoje znanje dodatno će proširiti rješavanjem zadataka iz Dječjeg priručnika za održiv razvoj koji su dobili na poklon.

čitam...