Udruga Mali princ

FOTO U bogatom programu Mali princ proslavio 20.godina rada, Kristinka Štefan: Provodimo brojne projekte, a grad nam je kupio zemljište za izgradnju novog prostora

Jako je bitna ta senzibilizacija javnosti, ali i integracija te smo zaista jako dobro prihvaćeni, kazala je K. Novak. 

13:45h
0

Udruga Mali princ iz Đurđevca obilježila je 20 godina djelovanja. Na svečanosti se okupilo 300-tinjak gostiju, članova Udruge Mali princ, roditelja, volontera i prijatelja Udruge.


Bila je to prilika za prisjetiti se prvih dana i svih tih brojnih godina rada, ali i važnosti postojanja Udruge radi na poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim poteškoćama, na senzibiliziranju građana te stvaranju uvjeta jednakih mogućnosti u lokalnoj zajednici.

– Provodimo aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama starije od 21 godinu, s područja grada. Imamo 20 korisnika, a provodimo dva projekta. To su poludnevni boravak i projekt integracija u društvu. Kroz njih organiziramo svakodnevne aktivnosti. Organiziramo posjete knjižnici, kazalištu, družimo se s ostalim udrugama, sudjelujemo na raznim gradskim i županijskim manifestacijama gdje predstavljamo svoj rad – kazala je Kristinka Novak, predsjednica udruge.

Udruga okuplja i 15-ak djece s intelektualnim poteškoćama koji svakodnevno dolaze na druženje u prostore udruge. Radionice su dobro posjećene, a osim toga organiziraju se i razne radionice za roditelje na koje se vrlo rado odazivaju.

Kristinka Štefan // Foto: Grad Đurđevac

– Udruga puno znači i našim članovima, ali i roditeljima, jer smo jedina takva na području grada i okolice te nam dolaze i članovi iz osam okolnih općina. Inače, sveukupno imamo 98 članova. I dalje ćemo raditi na tome da provedemo projekte, planiramo i povećati broj izleta i suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama s kojima inače jako dobro surađujemo. Jako je bitna ta senzibilizacija javnosti, ali i integracija te smo zaista jako dobro prihvaćeni – kazala je K. Štefan.

Velika želja je, ističe predsjednica udruge, izgradnja novog prostora za što je i gotova projektna dokumentacija.

– Udruga jako dobro surađuje s Gradom te nam je kupljeno zemljište za izgradnjizgrau novog prostora. Samo čekamo natječaje EU Fondova da se možemo prijaviti. Ove godine smo prijavili i prvi projekt na EU natječaj, a kroz koji ćemo, ako će biti odobren, uključiti osobe s teškoćama koje su radno sposobne i ne mogu pronaći posao, da im pomognemo u tome dijelu, ali nam je želja i pokrenuti socijalno poduzeće u budućnosti – ističe K. Štefan.

 

 

čitam...