uređenja trim staze

FOTO U đurđevačkoj Park šumi Borik osvanulo 20 novih sprava za vježbanje s ekološkim porukama

Na novoj poučnoj stazi postavljeno je i 18 informativno-edukacijskih klupa koje će prenositi poruku o nastanku i vrijednosti Đurđevačkih pijesaka

09:41h
0
DJI
Foto: djurdjevac.hr

U sklopu projekta Uspostave i uređenja poučne staze u đurđevačkoj Park šumi Borik i uređenja Trim-staze prijavljenog na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi postavljeno je 20 novih sprava za vježbanje uz koje se nalaze i novi smjerokazi s ekološkim porukama. Nastavak je to radova nakon čišćenja i proširenja cijele trase staze.

Na novoj poučnoj stazi postavljeno je i 18 informativno-edukacijskih klupa koje će prenositi poruku o nastanku i vrijednosti Đurđevačkih pijesaka, bogatstvu flore i faune koja obitava u tom geografsko-botaničkom rezervatu kao i o suživotu čovjeka s pijeskom.

Uz već izgrađen amfiteatar pokraj novog Hostela, ovo je samo još jedan segment koji će oplemeniti postojeću turističku ponudu Grada Đurđevca, ali i omogućiti brojnim individualcima i sportašima rekreaciju na otvorenom.

Kretanje kroz šumu i sam početak Trim staze bit će pomaknut od sadašnjeg ulaza (pokraj salona namještaja) te će se ulaz povezati s drvenom šetnicom koja povezuje utvrdu Stari grad, Hrvatsku Saharu te Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr