DIGITALNI GRAĐANIN

FOTO U đurđevačku knjižnicu stigli robotički setovi koje možete posuditi te naučiti programirati i zabaviti se

IRIM priprema i novu mrežnu stranicu koja sadrži niz online tečajeva raznih tehnologija robotike koje će djeca moći samostalno raditi kod kuće ili na računalu u knjižnici.

12:06h
0
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

Gradska knjižnica Đurđevac dio je projekta Digitalni građanin Instituta za razvoj i inovativnost mladih. IRIM-ovi edukatori 19. kolovoza posjetili su knjižnicu i održali edukaciju za knjižničare s ciljem upoznavanja s opremom i aktivnostima projekta te donirali knjižnici tri robotička seta, tzv. Micro:Maqueen robote za Micro:bit. Riječ je o STEM edukacijskim “uradi sam” kompletima, a set se može i posuditi u knjižnici.

– Pozivamo djecu i njihove roditelje da se informiraju o posudbi setova i uče jednostavnom programiranju, igraju se i zabavljaju – poručuju iz knjižnice.

IRIM priprema i novu mrežnu stranicu koja sadrži niz online tečajeva raznih tehnologija robotike koje će djeca moći samostalno raditi kod kuće ili na računalu u knjižnici. Na kraju uspješno odrađenih tečajeva polaznici će dobivati bedževe i certifikate, a dijelit će se i nagrade koje će stizati na vašu kućnu adresu.

Foto: Gradska knjižnica Đurđevac
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

čitam...