položeni vijenci

FOTO U Đurđevcu obilježena 30. obljetnica braniteljskih postrojbi

Okupili su se brojni predstavnici braniteljskih udruga i političkih opcija

19:44h
0
Vijenci su položeni kod križa života // Foto: đurđevac.hr

Povodom proslave 30. obljetnice braniteljskih postrojbi, na đurđevačkom Gradskom groblju, kod Križa života, položeni su vijenci u spomen na sve poginule i nestale branitelje te za sve pokojne.

Tom prigodom u gradu Picoka okupili su se predstavnici brojnih braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, kojima su se pridružili izaslanik Ureda predsjednika Republike Hrvatske, brigadir i zapovjednik Topničke-raketne pukovnije hrvatske kopnene vojske Marijan Cikuš te izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja pukovnik Zvonko Belja.

Bio je tamo i načelnik PU koprivničko-križevačke Miroslav Puž, načelnik PP Đurđevac Marijan Slaviček, a pridružili su im se i brojni političari poput đurđevačkog gradonačelnika Hrvoja Jančija i dožupana Ratka Ljubića. U ime svih općina s područja đurđevačke Podravine, svečanosti je nazočiio i načelnik Novog Virja Mirko Remetović.

Tom prilikom, u čast poginulim i nestalim braniteljima, upaljen je i plamen u vječnom svijetlu ispred križa, a molitvu i misu za poginule i nestale branitelje i sve pokojne predvodio je vojni i policijski kapelan Ozren Bizek.

FOTO: Grad Đurđevac