gorska služba spašavanja

FOTO U Đurđevcu otvorena ispostava HGSS-a, Bojovski: Bitno je da svi zajedno surađujemo i težimo daljnjim edukacijama

Tablu đurđevačke ispostave preuzeo je pročelnik stanice Koprivnica Dejan Bojovski.

13:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U Đurđevcu je danas osnovana ispostava Hrvatske gorske službe spašavanja. To je nacionalna, dobrovoljna, nestranačka udruga od javnog značaja, koja osim spašavanja života ima proaktivno djelovanje i sprječavanje nesreća kroz razne pokazne vježbe.

Otvorenju nove ispostave prisustvovali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zapovjednik stožera civilne zaštite i zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca Matija Markešić, predsjednik vatrogasne zajednice grada Đurđevca Željko Turbelija, načelnik policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, načelnik stožera civilne zaštite grada Đurđevca Ivan Juričić te brojni drugi uvaženi gosti.

– Drago mi je da smo se okupili u ovako jednom lijepom trenutku. Vatrogasci, policija i HGSS su objedinjeni na jednom mjestu, kako to i treba biti. Žurne službe se trebaju objediniti zbog brzine djelovanja i korištenja zajedničkih resursa. Potreba za spašavanjem i djelovanjem uvijek postoji. Veliko hvala svim volonterima GSS-a što su uvijek dostupni – rekao je Janči.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Župan Darko Koren poručio im je kako na podršku Županije uvijek mogu računati.

– Svi znamo što je zapravo GSS i ovo je logičan nastavak razvoja njihovog sustava. Mi smo specifičan geografski prostor i uvidjeli smo da nam je GSS itekako potreban. Sretan sam što smo im podrška od samog početka. Sada je pokriven prostor cijele županije, a ideja za tim se razvila jer su ih ljudi prepoznali kao nešto dobro. Bit ćemo im podrška i dalje u svakom smislu te riječi – rekao je Koren.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

GSS je jedna od najorganiziranijih ustanova, smatra Ljubić.

– Ovom uspostavom smo zaokružili priču u našoj Županiji, jako je bitno da ispostava postoji i u Đurđevcu. Svima vam želim manje intervencija, a više vježbi i edukacija – poručio je.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

GSS-ovci su spremni i obučeni za svaki teren.

– Drago mi je da smo dobili još jednu cijenjenu službu koja će nam svima biti na usluzi. Na pomoć JVP-a uvijek možete računati, a sve u cilju stvaranja centra sigurnosti. Drago mi je da smo svi na jednom mjestu – rekao je Markešić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu osvrnula se na jako dobru suradnju koju imaju s gorskom službom spašavanja.

– Neupitno je da imamo izuzetno dobru suradnju s GSS-om. Nadam se da ćemo tako i dalje nastaviti, našu podršku imate uvijek, kao i do sada. Spremni smo za suradnju jer je timski rad najbitniji – rekla je M. Hanžeković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tablu đurđevačke ispostave preuzeo je pročelnik stanice Koprivnica Dejan Bojovski.

– Ovim otvorenjem zaokružena je priča. Najbitnije je da na svakoj intervenciji budemo u što kraćem vremenu. Veseli me što imamo pomoć svih interventnih službi i što zajedno surađujemo, a daljnjim edukacijama težimo i dalje – rekao je Bojovski.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...
Loading...