prometni radovi

FOTO U Đurđevcu se proširuje parkiralište kod vrtića

Parking će biti kružnog tipa te omogućiti bolju prohodnost prilikom zaustavljanja automobila.

08:57h
0
Foto: djurdjevac.hr

Zbog povećanog broja upisa djece u vrtić te smanjenog kapaciteta parkinga ispred Dječjeg vrtića Maslačak u Ulici Tina Ujevića u Đurđevcu, došlo je do stvaranja sve većih jutarnjih gužvi.


Tako se u sklopu uređenja javnih gradskih površina, proširuje parkiralište ispred vrtića, a radovi se bliže samom kraju. Postavljeni su rubnjaci i travnati opločnici te se čeka završni sloj kojim će se proširenje parkinga završiti.

Nedavno je izgrađen i novi kružni tok kojim će se uvelike smanjiti brzina prometovanja i povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice pješaka i djece, a u tijeku su i radovi na izgradnji pješačke staze i postavi rasvjete u Ulici dr. Ivana Kranjčeva uz srednju školu.

– Proširenjem postojećeg parkirališta i izgradnjom novog osigurat ćemo više parkirnih mjesta za roditelje koji dovoze i odvoze svoje mališane u vrtić. Proširenjem postojećeg parkinga osigurat će se dodatnih devet parkirnih mjesta, dok će se izgradnjom novog ispred ulaza u jaslice, osigurati novih deset mjesta. Parking će biti kružnog tipa te omogućiti bolju prohodnost prilikom zaustavljanja automobila. Završetak radova očekujemo idućeg tjedna i vjerujemo da će ovim rješenjem biti zadovoljni i roditelji. Projekt je u cijelosti financiran iz proračuna Grada Đurđevca, a ovo je samo nastavak rješavanja malih komunalnih i prometnih problema u cilju povećavanja prometne sigurnosti na području grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

čitam...