sjajni rezultati

FOTO U dva dana virovske košarkašice odigrale utakmice u sve tri kategorije

Klub izražava zadovoljstvo dosadašnjim dijelom prvenstva, poglavito činjenicom da ne postoji niti jedna odgođena ili zaostala utakmica u bilo kojoj kategoriji u domaćem prvenstvu što jasno pokazuje kako se pridržavaju sve epidemiološke preporuke za sprečavanje širenja pandemije, poručili su iz ŽKK Podravca.

13:46h
0
Foto: ŽKK Podravac Virje
Foto: ŽKK Podravac Virje

Postupno se ulazi u središnji dio košarkaške sezone u kojem je pred ŽKK „Podravac“ iz Virja sve zgusnutiji raspored budući se istovremeno igraju kategorije liga pretkadetkinja (Z15), kadetkinja (Z17) i seniorskoj Prvoj ženskoj ligi.

Tako se u nedjelju 15. studenog ugostila ekipa KK „Radnik“ iz Križevaca u kategoriji Z15 prilikom čega se odigralo zaostalo 2. kolo. Od početka susreta bilo je jasno da ekipa Križevaca ne može parirati Virovkama te je u jednoj trening-utakmici veća minutaža podijeljena igračicama koje ne igraju puno na početku ove sezone.

Pobjedu do 117:38 predvodila je kapetanica E. Drmenčić (10), a slijedile su ju: L. Popović (8), N. Puškaš (12), T. Popović (22; 2×3), I. Šoš (8), A. Čimin (14), L. Hrženjak (10), I. Bednaić (17) i P. Vincek (16). U idućem kolu virovska ekipa gostuje u Virovitici, a valja reći da je ista sredinom studenoga 2020. godine trebala nastupiti u Pečuhu u sklopu 3. kola WABA lige, ali koje je odgođeno do sredine siječnja zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Isti dan seniorska ekipa nastupila je u Prvoj ženskoj ligi – Skupina A i to na vrlo teškom gostovanju kod ekipe ŽKK „Brod na Savi“ u Slavonskom Brodu. Na kraju je završilo slavljem domaćina sa 68:41. Nastupile su: A. Krstanović (6), E. Hladnić, M. Hudjek (2), D. Bušić, K. Krstanović (3), M. Halusek (3), V. Gregurić, D. Posavec (3; 1×3), A. Brezak (7; 1×3), S. Vincek (5), L. Špoljarić (1), E. Cik (11; 1×3). Virovkama slijedi domaćinstvo drugoj ekipi iz Slavonskog Broda.

Foto: ŽKK Podravac Virje
Foto: ŽKK Podravac Virje

Nadalje, u 9. kolu lige Z17 u ponedjeljak 16. studenog uzvraćeno je gostovanje kod gotovo iste ekipe u Križevacima. Već je i prije početka utakmice bilo naslućeno pitanje pobjednika, kao i dan ranije. Kadetkinje su ravnopravno podijelile minutažu i sve se upisale u listu strijelaca. Nastupile su: L. Popović (2), E. Drmenčić (8), D. Bušić (18), T. Popović (6), L. Špoljarić (16), V. Gregurić (10), N. Puškaš (6), E. Hladnić (14), P. Vincek (2), S. Vincek (6), M. Halusek (21) i A. Krstanović (3).

Susret je završio rezultatom 22:112 u korist Podravca. U idućem kolu dolazi im ekipa iz Virovitice čime se ponavlja ovotjedno kolo u kojem se nastupa protiv istih protivnika u dvije različite mlađe dobne kategorije.

– Klub izražava zadovoljstvo dosadašnjim dijelom prvenstva, poglavito činjenicom da ne postoji niti jedna odgođena ili zaostala utakmica u bilo kojoj kategoriji u domaćem prvenstvu što jasno pokazuje kako se pridržavaju sve epidemiološke preporuke za sprečavanje širenja pandemije. Ujedno se koristi prilika da se zahvali svim igračicama i stručnim stožerima, domaćim i gostujućim, koji su isto omogućili i iskazuje želja za što manje otegotni nastavak sezone – poručili su iz ŽKK Podravac Virje.