dan sjećanja

FOTO U Ferdinadovcu školarci, branitelji i mještani odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

14:03h
0

UDVDR RH Ogranak Ferdinandovac i ove je godine organizirao obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te sve stradalnike Domovinskog rata.

Obilježavanje je počelo ispred spomenika branitelja i stradalnika domovinskog rata 11. studenog, kada su učenici Osnovne škole Ferdinandovac zapalili lampione ispred spomenika. Održan je sat povijesti na temu bitke za Vukovar kako bi učenici shvatili svrhu i važnost obilježavanja. Uz nekoliko recitacija čenici su se upoznali s radom i djelovanjem Ogranka Ferdinandovac. Na kraju je održana prigodna molitva.

Obilježavanje je nastavljeno u četvrtak, 17. studenog, u crkvi Svetog Ferdinanda Kralja služenjem Svete mise koju je predvodio don Daroslav Benjak. Uz branitelje i mještane, bili su prisutni načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić te predsjednik Općinskog vijeća Branko Patačko.

Nakon Svete mise formirana je procesija koja se uputila prema spomeniku žrtvama domovinskog rata gdje je položen vijenac te su zapaljeni lampioni i svijeće. Uz prigodnu molitvu odana je počast svim žrtvama domovinskog rata s posebnim sjećanjem na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Vjekoslav Grguljaš

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW