DOMJENAK

FOTO U Hlebinama svečanom sjednicom obilježeni Dan općine i blagdan Imena Marijinoga

Otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Trtanj, dok je načelnica Božica Trnski govorila o projektima na području općine.

11:23h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Dan općine Hlebine i blagdan Imena Marijinoga obilježeni su jučerašnjom svečanom sjednicom Općinskog vijeća u društvenom domu u Hlebinama. Otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Trtanj, dok je načelnica Božica Trnski govorila o projektima na području općine.

– Hvala vam svima što kroz zajednički doprinos pomažete da Hlebine budu još ljepše mjesto za život, a posebno hvala Županiji što nam je s 300 tisuća kuna pomogla u energetskoj obnovi naše osnovne škole. U proteklom razdoblju završili smo 12 važnih projekata, a njih osam je u tijeku. Sufinanciramo i tridesetak projekata kojima dižemo standard života za naše mještane, od smještaja u vrtić i jaslice, brige za školarce i studente pa sve do sufinanciranja kupovine kuća za simboličan iznos kako bismo zadržali mlade obitelji u Hlebinama. Vjerujemo da ćete i dalje biti partneri u projektima i da nas čeka još mnoštvo radosnih trenutaka – kazala je B. Trnski.

Načelnica općine Đelekovec Štefica Sirutka kazala je kako je “općina Hlebine kroz brojne ostvarene projekte pokazala kako se može kvalitetno raditi na dobrobit mještana unatoč krizi koju je uzrokovala  pandemija koronavirusa.”

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, uz kojega su prisustvovali saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, načelnici općina i drugi gosti, čestitao je mještanima, dodavši kako su Hlebine mjesto puno kreativaca koje odlično surađuje s vodstvom Koprivničko-križevačke županije.

– Međusobno se nadopunjujemo u nastojanju da život i standard učinimo što boljim. Drago nam je što se Općina brine za sve dobne skupine, od onih najmlađih kroz sufinanciranje jaslica i vrtića, učenika i studenata te starijih osoba preko programa Zaželi. Zaokružili ste priču i stvorili mjesto koje diljem Hrvatske i svijeta nije prepoznato samo po naivnoj umjetnosti već i kao mjesto u kojem je lijepo živjeti – izjavio je Ljubić.

Okupljenima se obratio i Sobota.

– Dokazali ste da se i s relativno malo novca može učiniti mnogo, svijetli ste primjer i želim vam da tako i ostane. Vlada Republike Hrvatske je za periodu pred nama predložila određene korekcije u upravljanju jedinica lokalne samouprave, no ukidanja općina i županija neće biti, već će se raditi na racionalizaciji i spajanju određenih dužnosti što vi u dijelu već i provodite. Pozdravljam vašu sinergiju sa Županijom, ali i ministarstvima kroz realizaciju projekata i povlačenje sredstava. Siguran sam da ovako dobri rezultati neće izostati niti u budućem razdoblju – riječi su saborskog zastupnika.

čitam...