obljetnica zavoda za javno zdravstvo

FOTO ‘U idućim godinama prevencijom ćemo još više smanjiti loše životne navike naših žitelja’

15:30h
0
Draženka Vadla // Foto: Mario Kos
Draženka Vadla // Foto: Mario Kos

Čestitam svim djelatnicima na ovoj obljetnici te im zahvaljujem na dosadašnjem predanom radu. Nadam se da su pred nama još uspješnije godine, rekla je Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke danas je obilježio 22. godišnjicu rada.

U prostoru Zavoda okupili su se svi sadašnji, ali i neki bivši zaposlenici koji su danas u mirovini, ravnatelji ostalih medicinskih ustanova, liječnici, medicinske sestre.

Zavod je ove godine uveo novinu te su godišnjicu obilježili danima otvorenih vrata. U posjetu su im prošloga tjedna bili vrtićanci iz koprivničkog vrtića Tratinčica, u Domu za starije održali su aktivnosti za rano otkrivanje raka, a pričalo se i o virozama, dok je u Matici umirovljenika održano predavanje o zdravom i aktivnom starenju.

– Čestitam svim djelatnicima na ovoj obljetnici te im zahvaljujem na dosadašnjem predanom radu. Nadam se da su pred nama još uspješnije godine u kojima ćemo prevencijom smanjiti loše životne navike naših žitelja te poboljšati opću zdravstvenu sliku – rekla je Draženka Vadla, ravnateljica ZZJZ-a.

Predsjednik Upravog vijeća Zavoda Danimir Kolman kazao je da mu je zadovostvo biti na čelu vijeća ustanove koja u današnje vrijeme posluje pozitivno i nema financijskih problema.

– Činjenica da smo u plusu olakšava život i županiji kao osnivaču i stanovništvu županije. Pronašli smo nove načine prikupljanja sredstava te tako više od 50 proračuna punimo sami – rekao je on.

Dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić kazao je da je zavod sa svoje 22 godine kao živi organizam odrasle osobe, pun snage i ideja.

– Drago mi je da u Hrvaskoj imamo zdravstveni sustav na koji možemo biti ponosni, jedan on najboljih u Europi, te da zavod kroz brojne edukacije i preventivne programe brine o našem stanovništvu – rekao je Jakšić.

Obljetnicu rada svim djelatnicima čestitao je i koprivničko-križevači župan Darko Koren.

– Veseli me činjenica da zavod uspješno posluje. Tome je prethodilo naše promišljanje kao osnivača te smo donijeli dobru odluku kada smo u zgradu uložili 12 milijuna kuna. To se pokazalo kao opravdano ulaganje i danas zavod posluje u suvremenim opremljenim prostorima – napomenuo je župan.

Dodao je da se sredstva sada mogu ulagati tamo gdje su veće potrebe, između ostalog i u bolnicu.

– Naravno da uvijek ima i ovisnosti i bolesti, no kada se uspoređujemo s drugima, možemo biti zadovoljni s brojkama, a kluč uspjeha su uvijek ljudi koji ovdje savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao i na tome im hvala – zaključio je župan.

Ravnateljica ZZJZ-a županije D. Vadla predstavila je njihovu publikaciju Zdravlje i zdravstvena zaštita u Koprivničko- križevačkoj županiji te je sudeći prema brojkama pada nataliteta, porasta ovisnosti te broja oboljelih od karcinoma, zaključila da su pred svima nama veliki izazovi.

Ispred grada Križevaca, događaju je nazočio i dogradonačelnik Ivan Vuk.

 

čitam...