veliki projekt

FOTO U Koprivnici će se graditi moderni Obiteljski zabavni centar s temom hrane, pogledajte kako će izgledati i što će sve nuditi

Kako bi se realizirao ovaj projekt, još je potrebno pronaći investitora, a još nije poznata cijena investicije, za što se čeka studija izvodljivosti.

14:00h
0

U Koprivnici se planira izgradnja Obiteljskog zabavnog centra, koji bi bio orijentiran na zabavu, edukaciju i hranu.


Riječ je o mjestu koje bi bilo usmjereno na cijele obitelji, a pružalo bi sadržaje za opuštanje, obrazovanje, zabavu, izložbe, predstave i druge slične aktivnosti. Centar bi bio potpuno suvremeno opremljen digitalnom tehnologijom, a sve u Centru bilo bi povezano zajedničkom temom – hranom.

Kako bi se realizirao ovaj projekt, još je potrebno pronaći investitora, a još nije poznata cijena investicije, za što se čeka studija izvodljivosti.

Sve se to radi u sklopu projekta ATDS II, odnosno Amusement Tourism Development Strategy II. Tim se projektom nastoje stvoriti osnove za daljnji razvoj turizma i gospodarstva u prekograničnoj suradnji, i to na bazi inovativnih turističkih proizvoda, kao što je Obiteljski zabavni centar.

– Tijekom provedbe projekta ATDS 2014/2015. godine izrađena je studija koja je pokazala da je tema/tip zabavnog parka primjerenog za Koprivnicu Obiteljski zabavni centar. Nakon završetka provedbe projekta ATDS, započela je priprema nastavka projekta kako bi se osigurala dodatna sredstva za izradu potrebne dokumentacije – studije izvodljivosti i tehničke dokumentacije. Projekt ATDS II odobren je 2017. godine iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska – priopćili su nam iz Službe ureda koprivničkog gradonačelnika.

Ukupna vrijednost projekta ATDS II je 1.553.297 kuna, a dio koji se odnosi na Grad Koprivnicu iznosi 821.631 kuna. Potencijalna lokacija izgradnje je prostor Kampusa.

čitam...