MOLE ZA STRPLJENJE

FOTO U Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu postavljeni kontejneri za trijažu pacijenata

Razlozi postavljanja jesu dolazak hladnijih dana te nepovoljnijih vremenskih uvjeta, kao i povećani broj testiranja i novooboljelih od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije.

15:30h
0
IMG eeccfbbdc V
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ispred domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu protekli tjedan postavljeni su šatori. Kao što je najavljeno, sada su u blizini koprivničkog, đurđevačkog, ali i križevačkog doma zdravlja postavljeni i stambeni kontejneri u kojima će se obavljati trijaža pacijenata.

Razlozi postavljanja jesu dolazak hladnijih dana te nepovoljnijih vremenskih uvjeta, kao i povećani broj testiranja i novooboljelih od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije. Kontejneri su grijani i bit će velika pomoć zdravstvenim djelatnicima, poručuje županijsko vodstvo.

– S obzirom na to da, sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, nije moguć ulazak pacijenata u domove zdravlja u većem broju, zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, građani se dodatno mole za razumijevanje i strpljenje na ulazima u ambulante – navode.