FOTO // U Koprivnici održan Međunarodni košarkaški turnir djevojčica „Vrapčići 2013“

22:11h
0
Zajednička fotografija sudionica turnira // Foto: ŽKK Koprivnica

Prošlog petka i subote u Koprivničkoj sportskoj dvorani „Branimir” odigran je Peti međunarodni turnir za djevojčice „Vrapčići 2013″ uz sudjelovanje više od 100 djevojčica u osam ekipa iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Kao i prošlih godina, misao vodilja i slogan turnira bio je „igrom do košarke”, a svrha te manifestacije je promocija sporta među mladima, posebno ženske košarke kroz prikaz košarkaškog umijeća najmlađih članica škola košarke koje sudjeluju na turniru.

Prvog dana u razigravanju po skupinama prezentirana je odlična košarka, osobito kad se uzme u obzir da su na turniru sudjelovale igračice rođene 2001. g i mlađe.

U prvoj grupi kvalitetom su prednjačile igračice DKK Kanisza iz Mađarske, koje su u svojim redovima imale redom vanserijski visoke igračice s dužim košarkaškim iskustvom, pa su lagano pobijedile u grupi i tako se očekivano našle u finalu.

U drugoj grupi najbolja je bila ekipa Jabuke iz Zaprešića pod vodstvom trenera i pomoćne trenerice Monike Kovač (bivše reprezentativke Hrvatske), koja je bez većih problema pobijedila protivnice u grupi, među kojima i djevojčice Koprivnice.

U finalnoj utakmici turnira prema do tada prikazanom očekivala se lagana pobjeda ekipe iz Mađarske, kako je i izgledalo do druge polovice zadnje četvrtine. Tada ekipa Jabuke daje „gas do daske” i u samo par minuta stiže zaostatak od 15-ak poena razlike te dolazi na samo 4 koša zaostatka, ali ekipa iz Nagykanisze smirivanjem igre, poput kakve profesionalne ekipe, zadržava prednost i odnosi pobjedu. U borbi za treće mjesto na turniru Bistra iz Molvi pobijedila je ekipu Radosti iz Čakovca i time ostvarila velik uspjeh.

Košarkašice Koprivnice su porazom protiv odlične ekipe Pomurja iz Murske Sobote (Slovenija) osvojile šesto mjesto na turniru s čime ne smiju biti nezadovoljne, s obzirom da su prvo „okupljanje” ekipe imale samo desetak dana prije turnira. Naime, u Koprivnici u školi košarke trenira 50-ak djevojčica i bilo je teško odabrati kojih 15 će predstavljati klub.

Svakako treba istaknuti trenericu ŽKK Koprivnica Maricu Koroliju koja je zajedno s pomoćnom trenericom Lanom Vuković odlično vodila najmlađu klupsku ekipu.

U susretu za 7. mjesto susreli su se stari poznanici i sportski prijatelji, ekipe Podravca iz Virja i DHP iz Drnja, a uspješniji je bio Podravac. Ekipu DHP-a, a i ostale ekipe iz naše županije posebno treba veseliti prikazan timski duh, zajedništvo ekipe, želja i strast za košarkom koja se vidi na licu svake djevojčice.

Prije finalne utakmice održane su igre spretnosti, natjecanje u slobodnim bacanjima, te izbor za najljepšu frizuru, koji je izazvao najveće zanimanje i sudjelovanje preko polovine igračica.

Za vrijeme pauza u finalnoj utakmici gledatelje je svojim umijećem uveseljavao mladi plesni par Športskog plesnog kluba Ritam, Ana Ciglar i Erik Lugomerić.

Na kraju turnira podijeljene su nagrade najboljim pojedinkama i ekipne nagrade, a svaka igračica dobila je uspomenu na ovaj turnir, kao i mini-poklon paket, donaciju Podravke.

Ova manifestacija je pun pogodak, potvrdili su prisutni visoki županijski sportski uglednici, predsjednik Košarkaškog saveza županije Zdravko Rupnik i predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević, koja je na kraju turnira i dodijelila nagradu i pehar za osvojeno prvo mjesto ekipi DKK Kanisza.

Rupnik se riječima hvale izrazio za odličan sportski događaj i izvanrednu organizaciju ŽKK Koprivnica, te uz pozdrave zatvorio turnir Vrapčići 2013.

REDOSLIJED

1. DKK KANISZA

2. ŽKK JABUKA

3. ŽKK BISTRA

4. ŽKK RADOST

5. ŽKK POMURJE

6. ŽKK KOPRIVNICA

7. ŽKK PODRAVAC

8. ŽKK DHP

MVP

KORNELIA KATONA (Kanisza)

NAJ STRIJELAC

NOELA MARKULIN (Jabuka)

PETORKA

STAŠA HORVAT (Pomurje)

JELENA TRIPLAT (Koprivnica)

VERONIKA BALOGOVIĆ (Bistra)

BEATRIX BANHEGY (Kanisza)

FRANKA ZADRO (Jabuka)

NAJBOLJE IGRAČICE PO EKIPAMA

SARA KOPRIČANEC (Bistra)

LEA HRŽENJAK (Podravac)

MARIJA ŠVEGOVIĆ (DHP)

SIMONA ZDOLEC (Radost)

KJARA MARINIĆ (Pomurje)

SARA DELIMAR (Koprivnica)

ANDREA MATIJAŠEVIĆ (Jabuka)

LILI ZSAMAR (Kanisza)

NAJMLAĐI VRAPČIĆ

LEONIJA MILIĆ (DHP)

NAJVIŠI VRAPČIĆ

JELENA GOJŠIĆ (Koprivnica)

NAJBOLJA FRIZURA

KATARINA KRSTANOVIĆ (Koprivnica)

SLOBODNA BACANJA

VALERIJA ŠTRUKELJ (Radost)

NAJPRECIZNIJI VRAPČIĆ

NOELA MARKULIN (Jabuka)

{vsig}sport/ostalo/01-2013/galerija-vrapcici{/vsig}